033Fotostad

Van 16 september tot en met 16 november vindt 033Fotostad 2016 plaats. 033Fotostad is het tweejaarlijkse fotofestival van Amersfoort met foto’s van ruim zestig fotografen op bijzondere locaties, waaronder de Mariënhof. Het thema van dit jaar is 'Doorkijken'. 

Ruim twee maanden lang kunnen de werken van ruim zestig fotografen bekeken worden in Amersfoort. Van gerenommeerd tot aanstormend talent en werken van internationale toptalenten tot lokale beroemdheden.  Van donderdag t/m zondag kunt u de tentoonstelling in de middag combineren met een bezoekje aan onze wijnbar Zuster Margaux; een bar met heerlijke wijnen en dagverse streekproducten voor de fijnproevers!

Lees hieronder meer over de zeven kunstenaars achter de werken in de Mariënhof: Bram Petraeus, Carla Kogelman, Diana Beekvelt, Heleen van Tilburg, Mattijn Franssen, Rob Acket en Wil Geradts.

 

BlindEet – een culinair evenement met sterren
Lunch mee! 

Voor Amersfoort Fotostad kookt topkok Marco Blok maar liefst vier keer in de Mariënhof. Hij en fotograaf Rob Acket bedachten een bijzonder project: BlindEet. Voor 12 prominente Nederlanders ontwierp Marco een lunchgerecht en bedacht Rob een portret, maar zonder te weten wie het zijn.

Met alle BlindEet-gasten is een gesprek gehouden over de betekenis van eten. Dat interview is voor Marco en Rob de enige voedingsbodem geweest om hun culinaire en creatieve kracht in te zetten. Pas toen Rob hen daadwerkelijk ging fotograferen ontdekte hij om wie het ging. Pas tijdens de aankomende lunch ontdekt Marco voor wie precies hij zijn culinaire creativiteit heeft ingezet. Kortom, een èchte BlindEet.

De BlindEet-lunches beloven bijzonder en verrassend te worden. Lunch mee tijdens één van de vier BlindEet lunches. Voor €89,50* per persoon beleeft u de uitdaging die Marco en Rob zijn aangegaan. Blok's Restaurant serveert een 4-gangen lunch zoals u dat van hen gewend bent: met een ster. Uw gastvrouw is Ingeborgh Blok. 

U kunt reserveren op de website van Blok's Restaurant.

Data BlindEet lunch

 • 18 september - met Govert Schilling, Cees Holtkamp en Jan Paul Schutten
 • 2 oktober – met Tania Kross, Marjan Berk en Nico Haasbroek
 • 16 oktober – met Vincent Bijlo, Wim Daniëls en Jeroen Stomphorst
 • 23 oktober – met Jonah Freud, Anne-Gine Goemans en Jaap Seidell

*lunch inclusief wijnarrangement en koffie/thee/water. 

informatie

 • Data
  16 september t/m 16 november
   
 • Openingstijden
  maandag t/m zondag van
  12.00 - 17.00 uur
   
 • Toegang
  Gratis
   
 • Adres
  Kleine Haag 2, 3811 HE Amersfoort
  *toegang via hoofdentree Mariënhof, witte hek, stadsring zijde.