fier – Smaakmeesters in de Mariënhof

Topchefs openen zomerrestaurant FIER in de Mariënhof

Het leidde tot een sprankelend initiatief: tijdens de corona periode hebben restaurateurs te weinig ruimte voor gasten en evenementenlocatie Mariënhof heeft die ruimte maar mag er geen evenement in houden… Onder de naam FIER Smaakmeesters in de Mariënhof slaan vier chef-koks vanaf 1 juli 10 weken lang de handen ineen met een gezamenlijk, wekelijks wisselend menu.

over de chef-koks

Marco Blok (MEI)Kars van Wechem (De Saffraan)Barry Hamstra (restaurant Tollius) en Pépé Topper (The Bakery) halen in juli en augustus het beste in je boven. Vanaf 1 juli, wekelijks vier smaakvullende avonden met wisselende gerechtjes in de Mariënhof.
Dit is de lekkerste pop-up van Nederland. Dit mag je niet missen. Geef jezelf voor anderhalve meter energie. FIER. Dat is het woord.

‘Wij Amersfoort’, was het podium van Koningsdag 2019. En nu dat van de smaakmeesters dus. Wij vinden elkaar blindelings op ons vakmanschap en zien er een uitdaging in om onze diepste passie voor smaak weer te kunnen delen. Denk vooral niet dat we een diner doen met wat ‘gangetjes’. We koken samen één menu, maar geven wekelijks bij toerbeurt leiding aan de keuken. Elke week is er een volledig nieuwe kaart.

We koken in het zicht, wat alles nóg spectaculairder maakt. Als je 10 weken komt, eet je tien keer anders. Vinologen laveren rank tussen de tafels door met de bijzondere wijnen. Vlot en op veilige afstand. We zorgen voor ultieme wijn-spijscombinaties.
Maar FIER heeft ook Nederlands nieuwste generatie chefs in huis. Spannend dus.

Openingstijden

FIER is woensdag tot en met zaterdag geopend van 18.15 uur tot 23.30 uur in de maanden juli en augustus.