Ontdek de ‘jazzy-side of tango' in Tangoclub Mariënhof

Ontdek de ‘jazzy-side of tango’!  Een mooie muzikale avond voor jazzliefhebbers die eens verder willen kijken én luisteren.  Ontdek tangomuziek op een bijzondere locatie. Live-muziek op top niveau.

Live-muziek

Live-muziek: De muziek tijdens de Tangoclub de Mariënhof wordt verzorgt door een tangoduo dat is samengesteld uit muzikanten van het Dutch Tangoweek Orchestra. Deze keer bestaat het duo uit de muzikanten Kay Sleking (Bas/Gitaar), Ville Hiltula (Bandoneon).

Ville Hiltula is tijdens Amersfoort Jazz ook te zien als tweede bandoneonist in het Sexteto Canyengue van Carel Kraayenhof. In de Mariënhof laat hij zien wat hij in een kleinere bezetting kan. Lees de biografie van Ville

Kay Sleking doceert aan het Rotterdams Conservatorium op de studierichting tango. Hij is tevens de muzikaal leider van de Dutch International Tangoweek.  Lees de biografie van Kay.

 Ville Hiltula

Ville Hiltula

 
 Kay Sleking

Kay Sleking

 

Dansvloer: Voor dansers is er een gladde houten dansvloer beschikbaar. Tussen de live-sets door zorgt DJ Tonada (Amersfoort) voor fijne tangomuziek.

DJ Tonada: Tussen de live-muziek door neemt DJ Tonada u mee op een muzikale reis door Argentijnse Tango. DJ Tonada draait elke woensdagavond op de Groenmarkt in Amersfoort en is een bekend gezicht op dansavonden bij de Academia del Tango in Amsterdam, Tango Negro in Hilversum en in o.a. Hamburg en Buenos Aires.

Workshop Jazz in tangomuziek

Hoe komt de jazz in tangomuziek terecht, of is het andersom? En wat was er eigenlijk eerder? Tijdens de Tangoclub de Mariënhof neemt musicoloog en tangodocent Philip Ruitenberg u mee in het fascinerende samenspel van jazz en tangomuziek. In een half uur krijgt u, kort en krachtig, een indruk van hoe de tango aan het eind van  19e eeuw ontstond en vervolgens wereldwijd dansers op de vloer bracht.  

Als u meer weet over de geschiedenis van de tangomuziek, herkent u meer in het muzikale spel dat hedendaagse jazzmusici met de tango spelen. Een presentatie met beeld en geluid.
 

Online kaarten bestellen

  • Datum en tijd: Vrijdag 12 juni 2015 . De Tangoclub is geopend van 18:00 – 24:00. U kunt in- en uitlopen wanneer u wilt. Een bezoek aan de Tangoclub laat zich prima combineren met andere optredens tijdens Amersfoort Jazz.
     
  • Livemuziek sets om: 20:30 en 21:45
     
  • Plaats: De Mariënhof – Amersfoort


In de Tangoclub kunt u kiezen uit twee soorten kaarten. Er zijn tafels waaraan u een zitplaats kunt reserveren. Op die manier kunt u ontspannen met vrienden genieten van de authentieke Tangoclub sfeer zoals u die wellicht kent uit Buenos Aires.

Voor dansers die het grootste deel van de avond op de dansvloer willen doorbrengen hebben we een kaartje zonder zitplaatsreservering. Uiteraard zijn er rond de dansvloer voldoende plekken beschikbaar.

Klik hier voor meer informatie en het bestellen van kaarten voor de Tangoclub de Mariënhof.