Expositie 75 jaar elkaars spiegelbeeld

De Amersfoortse tweeling Floris en Hennie Schrijver vieren dit jaar een jubileum. De tweeling wordt 75 jaar en ter gelegenheid hiervan exposeren de broers hun olieverfschilderijen in de Mariënhof. Deze jubileumtentoonstelling draagt dan ook de toepasselijke naam ‘’75 jaar elkaars spiegelbeeld’’ en is te bekijken vanaf zondag 3 april.

Als tieners waren de broers al gefascineerd door beroemde kunstschilders als Vincent van Gogh, Renoir en Gauguin. Meesterwerken van deze grote Franse impressionisten werden nageschilderd en zo begon de schilderscarrière van de broers. Naast hun vak als schoenmaker wisten Floris en Hennie furore te maken als kunstschilder. Geïnspireerd door de mooie Amersfoortse binnenstad werd dit steeds vaker het onderwerp van hun schilderijen. Het frisse kleurgebruik en de naïef realistische stijl geeft hun bijzondere kijk op Amersfoort.

De gebroeders Schrijver zijn trots een klein onderdeel te worden van de rijke historie van de Mariënhof. Vanaf 3 april tot en met 26 augustus tonen de broers oude en nieuwe schilderijen met Amersfoortse stadsgezichten en landschappen in de Mariënhof. Aan de muren van de kloostergangen hangen ruim 50 schilderijen van Floris en Hennie Schrijver. De expositie 75 jaar elkaars spiegelbeeld laat de gelijkenis van de tweeling zien, hun passie voor Amersfoort en de schilderkunst. Kom kijken en ontdek de gelijkenis in de schilderijen van Floris en Hennie Schrijver.

www.florisschrijver.blogspot.nl
www.hennieschrijver.blogspot.nl

Bekijk de exposities vanaf 3 april op maandag t/m vrijdag van 11.00 uur t/m 17.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 uur t/m 17.00 uur (op za en zo via ingang BUUF in de Serre).

 Floris Schrijver - Dieventoren

Floris Schrijver - Dieventoren

 Hennie Schrijver - Nachtcafé Groenmarkt

Hennie Schrijver - Nachtcafé Groenmarkt