Vergaderen in stadsklooster Mariënhof

Vergaderen in de Mariënhof staat garant voor een inspirerende dag. Het eeuwenoude klooster is een uitzonderlijke vergaderlocatie te noemen, waar zakelijk en modern perfect samen gaan met de monumentale charme. Karakteristieke kloostergangen, prachtige kloostertuinen, unieke vergaderruimtes van verschillende groottes en een jong en enthousiast team die met hun ervaring precies weten waar een perfecte vergaderlocatie aan moet voldoen.

Veelzijdige vergaderruimtes voor iedere gelegenheid

De Mariënhof is in zijn geheel af te huren of per zaal te huren. Er zijn verschillende formaten vergaderruimtes, van kleine workshops en intieme vergaderdiners tot middelgrote plenaire vergaderingen.

Alle ruimtes zijn modern en comfortabel ingericht en naar wens in te delen. Elke vergaderruimte kan volledig zelfstandig gebruikt worden op het gebied van licht en audiovisuele materialen. Zo kan er ongestoord vergaderd worden! Ons team adviseert u graag over een geschikte ruimte en de juiste setting en sfeer die past bij het doel van uw bijeenkomst.

Persoonlijke service en een ervaren team

Al vele opdrachtgevers zijn u voor gegaan en door deze jarenlange ervaring weten we als geen ander waar een goede vergaderlocatie aan moet voldoen. We delen graag onze kennis en dragen ideeën aan voor de invulling van uw vergadering. Van voortraject tot en met evaluatie heeft u één vast en ervaren contactpersoon.

De Mariënhof Amersfoort is goed perfect bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Parkeer in parkeergarage Koestraat (op steenworpafstand van de vergaderlocatie) of stap uit bij de bushalte voor de deur.

Onze buren van de Monnikendam

Onze buren zijn het welbekende stadsbeeld De Monnikendam. Met onze buur delen wij, naast een passie voor goed gastheerschap en lekker eten en drinken, ook een liefde voor monumentale panden. We werken samen om u als gast een ervaring te bezorgen en met gebundelde krachten, kennis en ervaring verzorgen we graag (gecombineerd) uw vergadering of diner. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

U bepaalt zelf de sfeer

Onze innovatieve LED-verlichting is niet alleen duurzaam, maar stelt u ook in staat om de sfeer in de Mariënhof af te stemmen op uw huisstijl. Ervaar zelf wat dit kan doen met onze inspiratie-tool!

Singelzaal

10 meter hoge kerk met gebrandschilderde ramen

Deze ruime en zeer praktische ruimte laat haar kerkelijke karakter goed zien. Ruim 10 meter hoog en een indrukwekkend plafond, hoge gebrandschilderde ramen en een balkon waarop het orgel nog prijkt. De Singelzaal is een lichte en functionele ruimte met een vaste projectie- en geluidset. Hier kunt u in theateropstelling met gemak 200 gasten laten plaatsnemen. Deze ruimte is gegarandeerd een inspirerende plek die uw gasten zich zeker zullen herinneren.

Rôtisserie

KERKGEDEELTE MET KARAKTERISTIEKE EIGENSCHAPPEN

In het kerkgedeelte van de Mariënhof ligt de Rôtisserie, een indrukwekkende ruimte met gebrandschilderde ramen en een hoog plafond. Deze ruimte leent zich perfect voor onder meer ontvangsten en borrels en straalt levendigheid en warmte uit. Kenmerkend voor deze zaal is de lange bar met het Grand Feu, een verticaal openstaande grill wat bij gebruik, naast heerlijke kookgeuren, zorgt voor een gezellige en warme sfeer. Wanneer u kiest voor bepaalde walking diners bereiden wij – waar mogelijk – gerechten live aan de Grand Feu.

Wij adviseren de Rôtisserie voor > Ontvangst, Receptie, Diner, Feestavond en meer.

Tuinkamer

UITZICHT OP DE SFEERVOLLE BINNENTUIN

De Tuinkamer is een combinatie van antieke kenmerken met moderne inrichting en is een praktische ruimte voor elke vorm van ontmoeten. Uniek hier is het uitzicht, in de hele lengte zorgen hoge glazen deuren voor een schitterend uitzicht op de binnentuin van het klooster. In de zomer kunnen de deuren open, in de koude en donkere dagen zorgt de Tuinkamer voor een warme knusse setting wanneer de binnentuin sfeervol is uitgelicht.

Wij adviseren de Tuinkamer voor > Feest, Training, Presentatie, Diner en meer.

Kloosterkamers

AUTHENTIEK, OLD MEETS NEW

In de Kloosterkamers merkt u meteen dat de geschiedenis van onze evenementenlocatie een rijk verleden kent. Er zijn veel verhalen te vertellen over de oudste ruimtes van het klooster. Deze twee inspirerende en praktische ruimtes ademen authenticiteit met een prachtige schouw en oorspronkelijk plafond. Hier komt oud perfect samen met modern interieur.

Wij adviseren de Kloosterkamers voor > Vergadering, Training, Diner en meer.

Bar

BIJZONDERE ONTVANGST

Onze Bar is dé ontmoetingsplaats voor uw gasten. De tot in detail uitgedachte inrichting is zeker bijzonder en stijlvol te noemen. In het thema 'reflectie' zijn in het interieur veel spiegelende oppervlakken te zien. Voorbeelden zijn de rosékleurige bar en wijnwand, de gekleurde glazen lampen en de speciaal ontworpen wandlampen met spiegels.

Wij adviseren de Bar voor > Ontvangsten, Recepties, Proeverijen en meer.

 

Lounge

EIGENTIJDS DESIGN MET UITZICHT OP KLOOSTERTUINEN

De Lounge is een prachtige ruimte met uitzicht op de kloostertuinen en zeer geschikt voor kleine vergaderingen en intieme diners. De Lounge ligt direct gelegen aan de Bar en kan zo ideaal gecombineerd worden voor bijvoorbeeld de ontvangst, lunch of borrel.

Textielkunst heeft een prominente plek in onze Lounge. In deze ruimte bevond zich namelijk oorspronkelijk een linnenkamer. Vandaag de dag worden lokale en ambachtelijke ontwerpen bewust gemengd met eigentijds design. Ook de hoogglans gespoten antieke stamtafel is een ware eyecatcher!

Wij adviseren de Lounge voor > Vergadering, Training, Presentatie, Diner en meer.

Wijnkelder

KNUSSE WARME RUIMTE MET PRIVACY 

De oude keldergewelven dienen als de letterlijke fundamenten voor onze Wijnkelder. Op dit goed bewaarde en verstopte plekje in het klooster is het goed vertoeven. Eeuwen geleden de plek waar monniken hun eten en drinken bewaarden en nu de knusse plek voor bijvoorbeeld een wijnproeverij. De bourgondische muurschilderingen en vaste bar(tafels) maken de ruimte warm en gezellig.

Wij adviseren de Wijnkelder voor > Borrel, Receptie, Proeverij en meer.

Atelier

PRAKTISCHE RUIMTE MET KARAKTER EN GROEN UITZICHT

Ons Atelier, een goed bewaarde ruimte op de bovenverdieping, is een authentieke en ruime zaal met vele mogelijkheden. Vroeger de slaapplaats voor de kinderen van het Burgerweeshuis en nu perfect voor presentaties, vergaderingen en meer. Het Atelier biedt een prachtig uitzicht op de kloostertuinen en door de houten balken en vloeren een plek die nog echt de historie van het klooster ademt. Deze ruimte is per wenteltrap te bereiken.

Wij adviseren het Atelier voor > Training, Presentatie, Vergadering en meer.

Spijskamer

Historische ruimte met authentieke schouw

De Spijskamer is een kleine en praktische ruimte. Deze voormalige keuken uit de tijd van het Burgerweeshuis is met zijn prachtige schouw en uitzicht op onze kruidentuin zeer geschikt voor vergaderingen, diners of bijvoorbeeld als sub-ruimte. De Spijskamer grenst aan de Tuinkamer, van waaruit u direct toegang heeft tot onze binnentuin.

Wij adviseren de Spijskamer voor > Vergadering, Diner en meer.

Binnentuin

Een oase van rust

De Binnentuin behoort tot één van de mooiste die Amersfoort rijk is. Prachtige platanen, de bijzondere fontein en omgeven door de authentieke stenen van het stadsklooster. Een geliefde plek voor velen en een oase van rust in hartje centrum! Bij goed weer kunt u hier volop genieten van ontvangsten, recepties, borrels en nog veel meer.

Kloostertuin

GENIETEN IN EEN GROENE OMGEVING

De Kloostertuin is bij mooi weer een perfecte plek voor heerlijke zomerborrels. De tuin vormt een oase van rust, terwijl u zich toch midden in de stad bevindt. De schommelstoelen, hangmat, zitzakken en gloednieuwe terras zorgen voor een informele en fijne setting voor het houden van goede gesprekken. De Kloostertuin biedt vele knusse hoeken en een groot grasoppervlakte. Dit maakt de tuin karakteristiek en geschikt voor allerlei soorten bijeenkomsten.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

U ontvangt een copy van dit bericht