buitengewoon dineren met hart & ziel

Smaken en verhalen uit het klooster door de eeuwen heen.
Geniet van een bijzonder 4-gangen diner in de Mariënhof; een culinaire reis door de rijke historie van het 500 jaar oude stadsklooster. Proef letterlijk de smaken van vroeger en ontdek de verhalen van de Mariënhof.

Download direct de informatiebrochure

AANLEIDING VAN DIT BIJZONDERE DINER

Een aantal jaar geleden is de Tuinkamer volledig gerestyled. Deze restyling zorgde voor een diepgravend onderzoek naar de historie van de tuinen van de Mariënhof en eindigde in prachtige ontdekkingen over verhalen van eten en drinken van vroeger.

Diner met smaken en verhalen van vroeger

Uit alle verhalen van vroeger over eten en drinken in het klooster is een prachtig 4-gangen diner ontstaan. Gerechten waarin producten worden gebruikt die ook vroeger een belangrijke rol hadden in de Mariënhof. Van de erwtensoep die vaak in het weeshuis op het menu stond, de veel gegeten groentes door de Monniken tot aan de walnoten die van de notenbomen buiten voor het klooster kwamen…

Ook luxe producten uit die tijd die op belangrijke feestdagen werden gegeten, zoals peer en rozijnenbrood, ziet u terug in het menu!

 

 

 

Zo ziet buitengewoon dineren eruit

  • Wordt ontvangen met een heerlijke bubbel, geselecteerd door onze wijnbar Zuster Margaux.
  • De smaakpapillen worden op gang gebracht met een heerlijk amuse.
  • Ontdek de rijke geschiedenis van de Mariënhof tijdens een exclusieve rondleiding.
  • U en uw gasten genieten van een heerlijk 4-gangen diner, bereid door onze chef-kok. Daarbij schenken we bijpassende wijnen, met zorg geselecteerd.
  • Een exclusief boekje ter herinnering en een culinaire beleving rijker verlaten uw gasten de locatie.

Praktische informatie

U kunt vanaf 10 personen bij ons terecht voor een buitengewoon diner in de Tuinkamer. De prijs voor dit concept bedraagt € 102,50 per persoon, exclusief btw. In deze prijs zit alles wat u nodig hebt voor het buitengewoon dineren inbegrepen.

Interesse? Neem gerust contact met ons op door een aanvraag te doen of direct te bellen met één van onze collega’s.