Relatiecongres Case

Mariënhof Amersfoort Case

Relatiecongres Valentijnsdag

In de veilige omgeving van haar dikke muren en eeuwenoude verhalen leent de Mariënhof zich perfect om in alle privacy een (geheel exclusief te huren) congres te organiseren. Zo was met Valentijnsdag de gehele locatie omgetoverd tot een warme, liefdevolle locatie waar relaties warm werden ontvangen. Zo verzorgden speciale hostesses, Love Doctors, het ontvangst en werd tijdens de gehele dag klein entertainment ingezet wat zorgde voor een persoonlijke sfeer en knusse setting. We roepen regelmatig dat het onze opdracht is om gasten hun schild te laten zakken en hen daarna in het hart te raken. We kunnen niet anders zeggen dan dat deze organisatie daar ruimschoots in is geslaagd. Het thema was prachtig doorgevoerd en de details klopte.

Onze rol was faciliterend: oprechte gastvrijheid en service verlenen en waar mogelijke extra accenten aanbrengen in het concept. Een rol die ons past als een jas, op de achtergrond onze opdrachtgever en gast centraal stellen. 

Schermafbeelding 2018-02-28 om 13.00.39.png
 

Restauratie van monumentaal Mariënhof begin 2018

We zijn bijzonder verheugd dat de Mariënhof gerestaureerd gaat worden en we haar nog mooier gaan teruggeven dan ze nu al is. Het eerste kwartaal van 2018 zullen we beetje bij beetje het leien dak vervangen, de buitenkant schilderen en nieuwe voegen aanbrengen. Al onze ruimtes blijven deze periode gewoon geopend.
U, als opdrachtgever en gast, staat bij ons altijd centraal. Daarom zullen wij met uiterste zorgvuldigheid en minimale geluidsoverlast alles uitvoeren. 

Samen zorgen we voor een toekomstbestendige Mariënhof. We vertrouwen erop dat we u –juist- ook in deze maanden mogen ontvangen!

25074741_2013206428706595_8311928166639889432_o.jpg

De Singelzaal in een nieuw jasje

Begin november is de Singelzaal in een nieuw jasje gestoken en heeft het rode tapijt plaats gemaakt voor een zachte grijs tint. Een meer rustige uitstraling, waardoor andere elementen in de grote zaal, zoals de glas in lood ramen en het kunstwerk op de muur, beter tot zijn recht komen. 

Natuurlijk staat comfort voor onze gasten voorop en daarom hebben wij ook meteen de stoelen vervangen door luxueuzere stoelen met meer zitcomfort. De aardetinten van de stoelen zorgen voor rust en ruimte en zijn uiteraard passend bij het nieuwe vloertapijt. Deze nieuwe stoelen zijn niet enkel in de Singelzaal, maar vanaf nu in elke ruimte in gebruik genomen.

Wij zijn blij met het eindresultaat!

Wijnbar Zuster Margaux finalist Wine Bar of the Year 2016

Wijnbar Zuster Margaux behoort tot één van de kanshebbers op de titel Wine Bar of the Year 2016. Voor deze verkiezing werd de hele maand november fanatiek gestemd uit een selectie van meer dan honderd wijnbars. Begin volgend jaar wordt bekend wie de titel in de wacht heeft gesleept. 

Over wijnbar Zuster Margaux
Nog maar een half jaar geleden opende wijnbar Zuster Margaux haar deuren in Mariënhof Amersfoort. Pieter Aalbers, pandbewaarder Mariënhof: ‘’Wij draaien nog maar een paar maanden mee en dat wij nu al finalist zijn komt voor ons als een verrassing. De komst van de wijnbar is één van onze initiatieven om de Mariënhof weer open te stellen en terug te geven aan de stad. Dat Zuster Margaux door onze gasten wordt gewaardeerd vertelt ons dat we op de goede weg zijn!’’

De wijnbar, met terras, heeft altijd minstens 40 open wijnen en serveert dagverse streekproducten. In tegenstelling tot een wijnkaart werkt het team van Zuster Margaux met proefnotities van de wijnen met een beschrijving van de identiteit van de wijnen en eigen smaakervaring. De wijnbar biedt daarnaast high wines, private dinings en ook worden er regelmatig wijnproeverijen en wijncursussen georganiseerd.

Over Wine Bar of the Year
Wine-bars.nl en Coravin zoeken voor het derde jaar op rij naar de beste wijnbar van Nederland. De hele maand november kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriete wijnbar via wine-bars.nl. 
De finalisten, tien gekozen door het publiek en twee bedrijven met een wildcard van de jury, wisten in totaal 5.382 stemmen binnen te slepen. Een stemrecord voor deze verkiezing. De komende weken zullen alle genomineerde wijnbars onaangekondigd worden bezocht door de vakjury voor een beoordeling. Begin volgend jaar wordt de winnaar bekend gemaakt. 

De gehele lijst finalisten is te vinden op www.wine-bars.nl

''Alles wat je aandacht geeft gaat glanzen''

Artikel Ondernamen over Mariënhof Amersfoort

Voor het magazine OnderNamen is met Pieter Aalbers en Adriaan Derksen een interview gehouden over de Mariënhof en hun manier van ondernemen.

Het OnderNamen magazine wordt voor de regio uitgebracht met daarin interviews met lokale ondernemers, nieuwsberichten, achtergrondverhalen en columns van prominente ondernemers uit de regio.

Lees hieronder meer over de jongensdroom die Pieter en Adriaan realiseren of download het artikel hier. 

Fotofestival 033Fotostad in de Mariënhof

Van 16 september tot en met 16 november vindt 033Fotostad 2016 plaats. 033Fotostad is het tweejaarlijkse fotofestival van Amersfoort met foto’s van ruim zestig fotografen op bijzondere locaties, waaronder de Mariënhof. Van gerenommeerd tot aanstormend talent en van internationale talenten tot lokale beroemdheden...

De kunstenaars in de Mariënhof

Bram Petraeus, Carla Kogelman, Diana Beekvelt, Heleen van Tilburg, Mattijn Franssen, Rob Acket en Wil Geradts zijn de zeven kunstenaars die werken in de Mariënhof hebben hangen.
Lees meer over de Fotostad 033 en de kunstenaars.

Schermafbeelding 2016-07-21 om 10.09.55.png
 

Mariënhof Amersfoort opent wijnbar Zuster Margaux

Op zaterdag 4 juni aanstaande opent wijnbar Zuster Margaux haar deuren in het rijksmonumentale gedeelte van de Mariënhof, met terras in de prachtige kloostertuinen. De wijnbar is elke donderdag tot en met zondag geopend voor alle (wijn)liefhebbers.

WIJNBAR VOOR DE FIJNPROEVER

Mariënhof biedt met haar rust en ruimte een perfecte setting om te genieten van een goed glas wijn. Bij mooi weer uiteraard ook op het heerlijke terras binnen de buitenmuren van het stadsklooster.
Wijnbar Zuster Margaux heeft altijd minstens 40 wijnen open en serveert daarbij dagverse streekproducten. In tegenstelling tot een wijnkaart werkt het team van Zuster Margaux met proefnotities van de wijnen met een beschrijving van de identiteit van de wijnen en eigen smaakervaring. De tot in detail uitgedachte inrichting is zeker bijzonder en stijlvol te noemen. 
Naast barfunctie verzorgt Zuster Margaux ook verschillende arrangementen voor de liefhebbers, zoals een High Wine, Private Dining, wijncursussen en wijnproeverijen.

De wijnbar is geopend van donderdag tot en met zaterdag vanaf 16.00 uur en op zondag vanaf 15.00 uur.

Amersfoorter en Register Vinoloog Eline Groenendijk zal met haar team de bar gaan runnen. Vorig jaar stond ze in de finale van de Hart & Ziel prijs met haar businessplan voor het openen van haar eigen wijnbar. Nu, een jaar later, gaat haar droom om een eigen wijnbar te runnen alsnog in vervulling. 

0 Likes

Expositie 75 jaar elkaars spiegelbeeld

De Amersfoortse tweeling Floris en Hennie Schrijver vieren dit jaar een jubileum. De tweeling wordt 75 jaar en ter gelegenheid hiervan exposeren de broers hun olieverfschilderijen in de Mariënhof. Deze jubileumtentoonstelling draagt dan ook de toepasselijke naam ‘’75 jaar elkaars spiegelbeeld’’ en is te bekijken vanaf zondag 3 april.

Als tieners waren de broers al gefascineerd door beroemde kunstschilders als Vincent van Gogh, Renoir en Gauguin. Meesterwerken van deze grote Franse impressionisten werden nageschilderd en zo begon de schilderscarrière van de broers. Naast hun vak als schoenmaker wisten Floris en Hennie furore te maken als kunstschilder. Geïnspireerd door de mooie Amersfoortse binnenstad werd dit steeds vaker het onderwerp van hun schilderijen. Het frisse kleurgebruik en de naïef realistische stijl geeft hun bijzondere kijk op Amersfoort.

De gebroeders Schrijver zijn trots een klein onderdeel te worden van de rijke historie van de Mariënhof. Vanaf 3 april tot en met 26 augustus tonen de broers oude en nieuwe schilderijen met Amersfoortse stadsgezichten en landschappen in de Mariënhof. Aan de muren van de kloostergangen hangen ruim 50 schilderijen van Floris en Hennie Schrijver. De expositie 75 jaar elkaars spiegelbeeld laat de gelijkenis van de tweeling zien, hun passie voor Amersfoort en de schilderkunst. Kom kijken en ontdek de gelijkenis in de schilderijen van Floris en Hennie Schrijver.

www.florisschrijver.blogspot.nl
www.hennieschrijver.blogspot.nl

Bekijk de exposities vanaf 3 april op maandag t/m vrijdag van 11.00 uur t/m 17.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 uur t/m 17.00 uur (op za en zo via ingang BUUF in de Serre).

 Floris Schrijver - Dieventoren

Floris Schrijver - Dieventoren

 Hennie Schrijver - Nachtcafé Groenmarkt

Hennie Schrijver - Nachtcafé Groenmarkt

Tijdelijk nieuwe kunst van Amersfoortse kunstenaars te bezichtigen

Tot medio maart zijn in de Mariënhof diverse nieuwe werken van een selecte groep Amersfoortse kunstenaars te bewonderen. De werken, van schilderijen tot wand- en keramische objecten, zijn door het hele pand vrij te bezichtigen. 

Ontdek tijdens het wandelen door de prachtige oude kloostergangen werken van kunstenaars uit eigen stad. Niet alleen gangen, maar ook verscheidene ruimtes en de binnentuin zijn hiervoor in gebruik! Tref tot eind maart de kunstwerken van Trudi Willenborg, Jopie van Zanten, Mitzy Renooy, Wilma Hornsveld, Suzanne Compaan, Sietzke Penninga, Ester Overmars en Hester Oppedijk van Veen. 

Benieuwd? Kom doordeweeks overdag rustig bij ons binnenlopen om een kijkje te nemen. In het weekend is de kunst te bekijken via de ingang van BUUF in de Serre. In combinatie met een kopje koffie en stuk ambachtelijke taart van BUUF een leuk en verrassend uitstapje!

Werken van bovengenoemde kunstenaars zijn ook te bewonderen op de KunstKijkRoute van Amersfoort. Kijk voor meer informatie over de kunstenaars en de route op www.kunstkijkroute.nl.

vergaderzaal-amersfoort-zaalverhuur-vergaderlocatie-trouwlocaties-bruiloft-locaties.
vergaderzaal-amersfoort-zaalverhuur-vergaderlocatie-trouwlocaties-bruiloft-locaties.