Feestavondgerechtjes die vanaf buffet en vanuit buikplateaus geserveerd worden in thematische presentatievormen.

 • Walking dinner all year – 5 gangen
  • Wij plaatsen op tafel boerenbrood met fleur de sel boter en olijventapenade

   In rode biet gemarineerde zalm met zoet-zuur van komkommer en honingmayonaise

   Cappuccino van erwten en een krokantje van serranoham

   Geroosterde dorade met een taartje van aardappel, mosterd en crème fraîche

   Kalfslende met gekarameliseerde wortel, gemarineerde zilveruitjes en een jus van zongedroogde tomaat

   Crème brulée van steranijs, compote van mango en roomijs

   Vanaf € 54,00 per persoon

 • Walking dinner live
  • Op de tafels plaatsen wij het volgende tafelgarnituur
   Verschillende soorten olijven en krokante tempura nori chips met een dip van sojamayonaise

   Onderstaand fingerfood bieden wij aan vanaf een plateau
   Bloemkool uit de kidde met gedroogde serranoham geserveerd in een bloempotje
   Hoorntje gevuld met crème van gezoete aardappel en krokante uitje
   Mille feuille met geroosterde groenten en geitenkaas

   Onderstaande amuselolly’s worden gepresenteerd op een speciaal plateau
   Lolly van honingtomaat en sesamzaad
   Lolly van Black tiger garnaal en aioli
   Lolly van geroosterd buikspek en sojagel

   Live bereid en geserveerd
   Cappuccino van spliterwten met een crunch van roggebrood (winter/herfst)
   Cappuccino van Hollandse asperges en brunoise van boerenham (lente/zomer)

   Vanaf het Feu serveren wij
   Picanha met geroosterde oerwortels

   Uit onze Creuset pan serveren wij
   Visstoofpotje met kruidenrijst

   Als zoete afsluiting presenteren wij op speciale wijze
   Chocolademousse met chocoladekrullen

   Vanaf €42,00 per persoon

U bepaalt zelf de sfeer

Onze innovatieve LED-verlichting is niet alleen duurzaam, maar stelt u ook in staat om de sfeer in de Mariënhof af te stemmen op uw huisstijl. Ervaar zelf wat dit kan doen met onze inspiratie-tool!

Singelzaal

10 meter hoge kerk met gebrandschilderde ramen

Deze ruime en zeer praktische ruimte laat haar kerkelijke karakter goed zien. Ruim 10 meter hoog en een indrukwekkend plafond, hoge gebrandschilderde ramen en een balkon waarop het orgel nog prijkt. De Singelzaal is een lichte en functionele ruimte met een vaste projectie- en geluidset. Hier kunt u in theateropstelling met gemak 200 gasten laten plaatsnemen. Deze ruimte is gegarandeerd een inspirerende plek die uw gasten zich zeker zullen herinneren.

Rôtisserie

Levendig en warm

Deze sfeervolle ruimte, bestemd voor bijeenkomsten, ontvangsten en diners, wordt geaccentueerd door de speelse lichtinval van de antieke ramen. Deze ruimte straalt levendigheid en ontspanning uit, en dat werkt aanstekelijk

Hier is de Grand Feu, een verticaal opstaande grill, het vurige middelpunt van de ruimte. De Grand Feu geeft een gezellige en warme sfeer en is zichtbaar voor alle gasten. Wanneer u kiest voor een buffet in deze zaal, bereiden wij - waar mogelijk - de gerechten aan de Grand Feu.

Tuinkamer

UITZICHT OP DE SFEERVOLLE BINNENTUIN

In onze Tuinkamer komt antiek en modern samen. De ruimte biedt een schitterend uitzicht op het klassieke binnenhof van ons klooster. Onder andere door de inrichting en de atmosfeer is het een uitstekende locatie voor besloten diners, presentaties of een privé-feest.

Direct naast de Tuinkamer vindt u de oude keuken van het voormalige klooster. In deze intieme ruimte kunt u met een gezelschap tot tien personen exclusief dineren of vergaderen.

Kloosterkamers

AUTHENTIEK, OLD MEETS NEW

In de Kloosterkamers merkt u meteen dat onze evenementenlocatie een rijk verleden kent. Er zijn veel verhalen te vertellen over de oudste ruimtes van het klooster. Deze twee inspirerende en praktische ruimtes ademen authenticiteit, met een prachtige schouw en oorspronkelijk plafond. Hier komt qua interieur oud en nieuw perfect samen. 

Bar

BIJZONDERE ONTVANGST

Onze Bar is dé ontmoetingsplaats voor uw gasten. De tot in detail uitgedachte inrichting is zeker bijzonder en stijlvol te noemen. In het thema 'reflectie' zijn in het interieur veel spiegelende oppervlakken te zien. Voorbeelden zijn de rosékleurige bar en wijnwand, de gekleurde glazen lampen en de speciaal ontworpen wandlampen met spiegels.

 

Lounge

EIGENTIJDS DESIGN MET UITZICHT OP KLOOSTERTUINEN

De Lounge is een prachtige ruimte met uitzicht op de kloostertuinen en zeer geschikt voor kleine vergaderingen en intieme diners. De Lounge ligt direct naast de Bar en deze ruimtes kunnen ideaal gecombineerd worden. Door bijvoorbeeld een ontvangst in de Bar, een lunch of een afsluitende borrel.


Textielkunst heeft een prominente plek in onze Lounge. Deze ruimte was vroeger namelijk in gebruik als linnenkamer. Vandaag de dag worden lokale en ambachtelijke ontwerpen bewust gemengd met eigentijds design. Ook de hoogglans gespoten antieke stamtafel is een ware eyecatcher!

Wijnkelder

KNUSSE WARME RUIMTE MET PRIVACY 

De oude keldergewelven dienen als de letterlijke fundamenten voor onze Wijnkelder. Op dit goed bewaarde en verstopte plekje in het klooster is het goed vertoeven. Eeuwen geleden de plek waar monniken hun eten en drinken bewaarden en nu de knusse plek voor bijvoorbeeld een wijnproeverij. De bourgondische muurschilderingen en vaste bar(tafels) maken de ruimte warm en gezellig.

Atelier

PRAKTISCHE RUIMTE MET KARAKTER EN GROEN UITZICHT

Ons Atelier, een goed bewaarde ruimte op de bovenverdieping, is een authentieke en ruime zaal met vele mogelijkheden. Vroeger de slaapplaats voor de kinderen van het Burgerweeshuis en nu perfect voor presentaties, vergaderingen en meer. Het Atelier biedt een prachtig uitzicht op de kloostertuinen en door de houten balken en vloeren een plek die nog echt de historie van het klooster ademt. Deze ruimte is per wenteltrap te bereiken.

Spijskamer

Historische ruimte met authentieke schouw

De Spijskamer is een kleine en praktische ruimte. Deze voormalige keuken uit de tijd van het Burgerweeshuis is met zijn prachtige schouw en uitzicht op onze kruidentuin zeer geschikt voor vergaderingen, diners of bijvoorbeeld als sub-ruimte. De Spijskamer grenst aan de Tuinkamer, van waaruit u direct toegang heeft tot onze binnentuin.

Wij adviseren de Spijskamer voor > Vergadering, Diner en meer.

Binnentuin

Een oase van rust

De Binnentuin behoort tot één van de mooiste die Amersfoort rijk is. Prachtige platanen, de bijzondere fontein en omgeven door de authentieke stenen van het stadsklooster. Een geliefde plek voor velen en een oase van rust in hartje centrum! Bij goed weer kunt u hier volop genieten van ontvangsten, recepties, borrels en nog veel meer.

Kloostertuin

GENIETEN IN EEN GROENE OMGEVING

De Kloostertuin is bij mooi weer een perfecte plek voor heerlijke zomerborrels. De tuin vormt een oase van rust, terwijl u zich toch midden in de stad bevindt. De schommelstoelen, hangmat, zitzakken en gloednieuwe terras zorgen voor een informele en fijne setting voor het houden van goede gesprekken. De Kloostertuin biedt vele knusse hoeken en een groot grasoppervlakte. Dit maakt de tuin karakteristiek en geschikt voor allerlei soorten bijeenkomsten.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen