KLANKENCOLLAGE IN DE MARIËNHOF

Geen alledaagse klanken komen uit de muren van de Mariënhof,  maar een geheel eigen soundperfume is te horen in de kloostergangen en tuinen.
Een collage van klanken, sferen en geluiden laat de Mariënhof tot leven komen! De geschiedenis van de Mariënhof en de stad weerklinken nu op bijzondere wijze door onze locatie. Zo hoor je gezang van monniken, het gelach van kinderen van het burgerweeshuis en een luidende Sint-Joriskerk. Dit allemaal in combinatie met hedendaagse melodieën en geluidseffecten.

De Mariënhof is altijd opzoek naar verbinding en beleving. De soundperfume is hierbij een unieke toevoeging en heet de bezoeker op originele en intrigerende wijze welkom binnen de eeuwenoude kloostermuren.  

Beluister een greep van onze speciale koningsdag soundperfume

SOUNDPERFUME, DE ACHTERGROND 

Soundperfume combineert vernieuwend conceptmatig denken, wetenschappelijk onderzoek en hightech oplossingen met de kennis van één van Nederlands meest vooraanstaande multi media componisten. Door middel van een ingenieus hifi systeem is de belevenis iedere seconde van de dag anders door een organisch samenspel van de elementen binnen de melange, met als resultaat een unieke beleving.
Als bezoeker word je op zeer subtiele wijze omarmd en meegenomen in de wereld van de Mariënhof. Een plek waar je even tot rust komt en je mag begeven in 500 jaar geschiedenis. Ervaar het op je eigen manier tijdens het wandelen door de monumentale gangen.

FACTS

  • Gecomponeerd door een van Nederlands meest voor aanstaande media componisten.
  • Uniek in producteigenschappen en positionering.
  • (on) bewuste beleving en beïnvloeding.
  • De compositie is op 432 Herz hoorbaar, dit wordt wetenschappelijk onderbouwd  als rustig ervaren.
  • High tech audio soundperfume systeem.
  • Een organisch samenspel van geluidsbronnen.
  • Zintuigelijke beïnvloeding.


DE COMPONIST

De talentvolle sound designer en music producer Sander Baas componeerde onze perfume. Sander heeft vele awardwinnende producties op zijn naam staan. Zo won hij recent nog een reclameprijs, ADCN lamp, voor zijn productie voor Tele2 commercial ‘’Niet omdat het moet, maar omdat het kan’’. Daarnaast werkte hij ook voor merken als Sportlife, Douwe Egberts en MacDonalds.