Exposities in de mariënhof

De Mariënhof wordt het hele jaar door verrijkt met kunst. Gedurende het jaar zijn er wisselende exposities en valt er telkens iets nieuws te bezichtigen. Deze samenwerking met verschillende kunstenaars zorgt voor beweging en vernieuwing in ons klooster. We geven de kunstenaars de kans hun werk te laten zien en delen ons werk met anderen. Precies wat we zo belangrijk vinden! Naast de wisselende exposities vindt u in het pand de teenslipperkunst van Ocean Sole.

SHELTER

Vanaf nu te zien in de Marienhof, Shelter. Een expositie van Marieke en Elselien van der Graaf. Marieke van der Graaf (1943) is opgeleid als creatief therapeut, en heeft gewerkt met getraumatiseerde volwassenen en kinderen. Daarnaast heeft zij een eigen collectie opgebouwd met twee-en driedimensionaal werk (hout, papier-maché en keramiek).

Haar zus Elselien van der Graaf (1949) werkt sinds de jaren ’70 als beeldend kunstenaar. Zij maakt voornamelijk beelden in brons, zowel voor in de openbare ruimte als voor organisaties en particulieren. Door de jaren heen hebben zij elkaars artistieke ontwikkeling steeds gevolgd en gestimuleerd. In deze gezamenlijke expositie hebben zij gekozen voor het thema ‘Shelter’, over het verlangen naar geborgenheid en veiligheid in tijden van oorlog, klimaatcrisis en pandemie.

De expositie is geopend vanaf zondag 5-2-2023 vanaf 15 uur.

Openingstijden di t/m/ vr van 10-17 uur, za en zo van 15-18 uur

Beide kunstenaars zijn aanwezig op 11 en 12 februari

afbeelding website MH

Ocean Sole

De kleurrijke dierenbeelden van Ocean Sole zijn in ons pand te bewonderen. Deze milieuvriendelijke kunstwerken bestaan volledig uit teenslippers, afkomstig uit de ‘Plastic Soep’ in de Oceaan. Van levensgrote giraf tot schildpad…de meest bijzondere dieren verrijken onze gangen, tuinen en ruimtes. Deze bijzondere kunstwerken zijn niet alleen te zien, maar ook te koop.

De ‘Plastic Soep’ is een eiland van ronddrijvend plastic in de oceaan met een omvang van 34 keer de grootte van Nederland. Ocean Sole verzamelt en verwerkt jaarlijks zo’n 400.000 teenslippers tot kunstwerken. De werken vertellen op een leuke manier een belangrijke boodschap over het belang van de bescherming van het zeemilieu. Daarnaast creëert Ocean Sole werkgelegenheid. In Nairobi alleen al heeft de organisatie ongeveer 100 mensen werk gebracht. Lees alles over Ocean Sole.