Exposities

De Mariënhof wordt het hele jaar door verrijkt met kunst. Gedurende het jaar zijn er wisselende exposities en valt er telkens iets nieuws te bezichtigen. Deze samenwerking met verschillende kunstenaars zorgt voor beweging en vernieuwing in ons klooster. We geven de kunstenaars de kans hun werk te laten zien en delen ons werk met anderen. Precies wat we zo belangrijk vinden! Naast de wisselende exposities vindt u in het pand de teenslipperkunst van Ocean Sole.

EXPOSITIE DEVOTIE 

De SteenKunst van Jolanda Versloot kun je omschrijven als: figuratief zonder overdaad aan details; less is more. Waarbij ze het belangrijk vindt om niet alle sporen weg te poetsen die de steen in al die jaren heeft opgelopen, het ruwe randje mag er van haar ook zijn. ”Ik vind het heerlijk om te ervaren dat een hard en koud stuk steen onder mijn handen verandert warm en zacht kunstwerk. De mogelijkheid om te exposeren in de Mariënhof inspireerde mij tot het maken van SteenKunst welke een verbinding maakt naar de historische functie van dit pand als stadsklooster”, aldus Jolanda. De kleine beeldenexpositie met als thema DEVOTIE is te zien tot medio oktober 2021.

TENTOONSTELLING ATELIER BOLLIER

Emilia Bollier maakt moderne abstracte kunst en veel van haar werken zijn groot en kleurrijk. Het experimenteren met kleuren en materialen boeit haar dan ook enorm. De kleuren die Emilia gebruikt zijn vaak intens en ze volgt haar gevoel en impulsen van wat er op dat moment gebeurt op het doek… het ontstaat! Door haar ongeluk in ’95 ontdekte ze  de kracht om te denken in mogelijkheden en om kunst te creëren op haar eigen eigen bijzondere manier.

Ocean Sole

De kleurrijke dierenbeelden van Ocean Sole zijn in ons pand te bewonderen. Deze milieuvriendelijke kunstwerken bestaan volledig uit teenslippers, afkomstig uit de ‘Plastic Soep’ in de Oceaan.
Van levensgrote giraf tot schildpad en van nijlpaard tot zebra, de meest bijzondere dieren verrijken de gangen, tuinen en ruimtes. Deze bijzondere kunstwerken zijn niet alleen te zien, maar ook te koop.

De ‘Plastic Soep’ is een eiland van ronddrijvend plastic in de oceaan met een omvang van 34 keer de grootte van Nederland. Ocean Sole verzamelt en verwerkt jaarlijks zo’n 400.000 teenslippers tot kunstwerken. De werken vertellen op een leuke manier een belangrijke boodschap over het belang van de bescherming van het zeemilieu. Daarnaast creëert Ocean Sole werkgelegenheid. In Nairobi alleen al heeft de organisatie ongeveer 100 mensen werk gebracht. Lees alles over Ocean Sole.