Exposities in de mariënhof

De Mariënhof wordt het hele jaar door verrijkt met kunst. Gedurende het jaar zijn er wisselende exposities en valt er telkens iets nieuws te bezichtigen. Deze samenwerking met verschillende kunstenaars zorgt voor beweging en vernieuwing in ons klooster. We geven de kunstenaars de kans hun werk te laten zien en delen ons werk met anderen. Precies wat we zo belangrijk vinden! Naast de wisselende exposities vindt u in het pand de teenslipperkunst van Ocean Sole.

ZEE TIJD

Vanaf nu te zien in de Marienhof, ZEE TIJD. Monique de Vroomen, geboren en getogen in Lisse, (woonachtig in Amersfoort). Ik fotografeer regelmatig op stranden van onze prachtige Waddeneilanden waar mijn oog kan vallen op spannend licht – dat even heel plots kan verschijnen en je even helemaal in het magische tijdloze NU doet voelen en verdwijnen.
Ik tracht deze momenten te koesteren en er fascinerende foto’s op plexiglas en aluminium van te maken in een Zee van Tijd -Waarom die haast..

Ik verander nooit iets aan een foto, de natuur is veels te mooi en fascinerend, daar kan ik niet tegen op! Wel expirimenteer ik met het basismateriaal zoals aluminium en plexiglas, zodat er juist vaak meer diepte komt en de essentie en de bezieling van een beeld je tot je kern kan raken.”

De expositie is geopend vanaf donderdag 25 mei.

Monique de Vroomen NA DE STORM foto op aluminium geinspireerd op Rembrandt's enige zee gezicht DE STORM OP HET MEER VAN GALILEA , welke na de brute roof nooit ..of nog niet boven water is gekomen...
Monique de Vroomen NA DE STORM foto op aluminium geinspireerd op Rembrandt’s enige zee gezicht DE STORM OP HET MEER VAN GALILEA , welke na de brute roof nooit ..of nog niet boven water is gekomen…
Ocean Sole

De kleurrijke dierenbeelden van Ocean Sole zijn in ons pand te bewonderen. Deze milieuvriendelijke kunstwerken bestaan volledig uit teenslippers, afkomstig uit de ‘Plastic Soep’ in de Oceaan. Van levensgrote giraf tot schildpad…de meest bijzondere dieren verrijken onze gangen, tuinen en ruimtes. Deze bijzondere kunstwerken zijn niet alleen te zien, maar ook te koop.

De ‘Plastic Soep’ is een eiland van ronddrijvend plastic in de oceaan met een omvang van 34 keer de grootte van Nederland. Ocean Sole verzamelt en verwerkt jaarlijks zo’n 400.000 teenslippers tot kunstwerken. De werken vertellen op een leuke manier een belangrijke boodschap over het belang van de bescherming van het zeemilieu. Daarnaast creëert Ocean Sole werkgelegenheid. In Nairobi alleen al heeft de organisatie ongeveer 100 mensen werk gebracht. Lees alles over Ocean Sole.