Exposities in de mariënhof

De Mariënhof wordt het hele jaar door verrijkt met kunst. Gedurende het jaar zijn er wisselende exposities en valt er telkens iets nieuws te bezichtigen. Deze samenwerking met verschillende kunstenaars zorgt voor beweging en vernieuwing in ons klooster. We geven de kunstenaars de kans hun werk te laten zien en delen ons werk met anderen. Precies wat we zo belangrijk vinden! Naast de wisselende exposities vindt u in het pand de teenslipperkunst van Ocean Sole.

SIEM’S HAPPY ART – Simone Bouwman

“Kunst waar je vrolijk van wordt…”

Geïnspireerd door Picasso (zie foto) en de vele kleuren van Corneille begon Simone “Siem” Bouwman eind jaren negentig met schilderen. Met haar werk wil zij de wereld vrolijk en positief kleuren. Zij kan het beste omschreven worden als een grafische kunstenares. Met vaste hand, veel geduld en oog voor detail komen haar kleurrijke werken tot stand. Altijd tot in de puntjes verzorgd, inclusief (bak)lijst.

Simone heeft een stijl ontwikkeld die gekenmerkt wordt door 3-D technieken. Haar werken worden laag voor laag opgebouwd middels een mix van diverse materialen. Ook werkt ze veel met zand om tot matte, diepe kleuren te komen met een levendige structuur. Deze technieken zijn zeer tijdrovend.

De expositie is geopend vanaf 4 september

gang Marienhof Medium
Gang Marienhof

 

Ocean Sole

De kleurrijke dierenbeelden van Ocean Sole zijn in ons pand te bewonderen. Deze milieuvriendelijke kunstwerken bestaan volledig uit teenslippers, afkomstig uit de ‘Plastic Soep’ in de Oceaan. Van levensgrote giraf tot schildpad…de meest bijzondere dieren verrijken onze gangen, tuinen en ruimtes. Deze bijzondere kunstwerken zijn niet alleen te zien, maar ook te koop.

De ‘Plastic Soep’ is een eiland van ronddrijvend plastic in de oceaan met een omvang van 34 keer de grootte van Nederland. Ocean Sole verzamelt en verwerkt jaarlijks zo’n 400.000 teenslippers tot kunstwerken. De werken vertellen op een leuke manier een belangrijke boodschap over het belang van de bescherming van het zeemilieu. Daarnaast creëert Ocean Sole werkgelegenheid. In Nairobi alleen al heeft de organisatie ongeveer 100 mensen werk gebracht. Lees alles over Ocean Sole.