Exposities

De Mariënhof wordt het hele jaar door verrijkt met kunst. Gedurende het jaar zijn er wisselende exposities en valt er telkens iets nieuws te bezichtigen. Deze samenwerking met verschillende kunstenaars zorgt voor beweging en vernieuwing in ons klooster. We geven de kunstenaars de kans hun werk te laten zien en delen ons werk met anderen. Precies wat we zo belangrijk vinden! Naast de wisselende exposities vindt u in het pand de teenslipperkunst van Ocean Sole. 

Expositie “Een jaar lang Bloemen”

Twee zussen, een idee, een expositie!
Een bloemiste met een goed gevoel voor styling.
Een fotografe met talent voor stillevens.
Dé voedingsbodem voor een creatief project:
“Een jaar lang Bloemen”
Iedere maand een zorgvuldig samengesteld bloemwerk op sfeervolle wijze in beeld gebracht.
Deze serie is nu te zien als expositie in de gangen van de Marienhof! De bloemenexpositie komt nog meer tot leven onder  door middel van een rondleiding van de twee kunstenaressen. De rondleiding is perfect te combineren met een glas wijn bij Wijnbar Zuster Margaux en is op aanvraag te boeken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ester Overmars via info@esterovermars.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Ocean Sole

De kleurrijke dierenbeelden van Ocean Sole zijn in ons pand te bewonderen. Deze milieuvriendelijke kunstwerken bestaan volledig uit teenslippers, afkomstig uit de ‘Plastic Soep’ in de Oceaan.
Van levensgrote giraf tot schildpad en van nijlpaard tot zebra, de meest bijzondere dieren verrijken de gangen, tuinen en ruimtes. Deze bijzondere kunstwerken zijn niet alleen te zien, maar ook te koop.

De ‘Plastic Soep’ is een eiland van ronddrijvend plastic in de oceaan met een omvang van 34 keer de grootte van Nederland. Ocean Sole verzamelt en verwerkt jaarlijks zo’n 400.000 teenslippers tot kunstwerken. De werken vertellen op een leuke manier een belangrijke boodschap over het belang van de bescherming van het zeemilieu. Daarnaast creëert Ocean Sole werkgelegenheid. In Nairobi alleen al heeft de organisatie ongeveer 100 mensen werk gebracht. Lees alles over Ocean Sole.