ENTHUSIASM IS ONE OF THE MOST POWERFUL ENGINES OF SUCCESS.

“WHEN YOU DO A THING, DO IT WITH ALL YOUR MIGHT. PUT YOUR WHOLE SOUL INTO IT. STAMP IT WITH YOUR OWN PERSONALITY. BE ACTIVE, BE ENERGETIC, BE ENTHUSIASTIC AND FAITHFUL, AND YOU WILL ACCOMPLISH YOUR OBJECT. NOTHING GREAT WAS EVER ACHIEVED WITHOUT ENTHUSIASM.”

Deze quote van de beroemde Amerikaanse schrijver en filosoof Ralph Waldo Emerson is mij – is ons – op het lijf geschreven. Het sluit naadloos aan bij hoe ik dagelijks wil werken en als ik me even niet zo sprankelend voel is enthousiasme oproepen de enige manier om weer in de flow te komen. Ik vind het heerlijk om te borrelen van energie en enthousiasme en geloof het of niet; ook in deze roerige tijden bruist het en stroomt het zoals mooie champagne het ook doet .

Boeien en binden
Na de zoveelste persconferentie in januari keken Adriaan en ik elkaar goed in de ogen en het was al snel duidelijk; het roer moet wéér om. Maar dan anders.

Niet voor de zoveelste keer met alle teams schoonmaken, schilderen en ons aan elkaar ergeren omdat het te langzaam gaat. Nee, deze laatste lockdown moest de opmars gaan worden naar een geweldige lente en zonnige zomer. Onze teams -maar bovenal de individu- willen we nog meer dan voorheen boeien, en binden aan ons bedrijf.

Het idee was geboren binnen een paar minuten; de Tag College Tour.

Van etiquette tot fotograferen
In plaats van onze gasten verrassen en inspireren we onze medewerkers. We willen ze boeien en binden. Met cursussen en workshops die direct of indirect iets met hun vak te maken hebben. En we hopen dat het ook hun privéleven verrijkt.

Denk bijvoorbeeld aan Spreken in het openbaar, Hoe heurt het nu eigenlijk of een Snelcursus fotograferen met je smartphone. Elke week zijn er minimaal twee bijeenkomsten en op die manier blijft toch iedereen ‘aan het werk’ maar bovenal zien we elkaar en delen we mooie momenten.

Naast deze inhoudelijke bijeenkomsten zijn er ook ontspannen activiteiten. Van padeltoernooien tot een bezoek aan de kaasboer. Op die manier bereiden we ons samen voor op het nieuwe seizoen. Met inspanning en ontspanning en vooral ook veel plezier.

Enthousiasme zorgt voor energie
Wat was het geweldig om alle cursusleiders en trainers te spreken en hen ons idee voor te leggen. Werkelijk iedereen reageerde enthousiast en dit terwijl we hen niet de volle mep kunnen betalen. Te gek om te ervaren dat niet enkel ons team maar ook alle zelfstandigen en bedrijven om ons heen zo betrokken zijn. Ze zeiden ja, en kwamen veelal met nog gavere ideeën.

Zo zie je maar weer wat enthousiasme je allemaal brengt. Enkel al de energie die we krijgen om het te organiseren is goud waard!