IT IS THE SET OF THE SAILS, NOT THE DIRECTION OF THE WIND THAT DETERMINES WHICH WAY WE GO

De storm op de ‘congres- en evenementenzee’ was heftig de afgelopen achttien maanden. Zo nu en dan hebben we echt moeten navigeren met behulp van onze spreekwoordelijke zeekaarten, om te weten welke (onder-)stroom we moesten pakken. Altijd onderweg naar ons punt op de horizon, turend door de wimpers van onze samengeknepen ogen. Soms maakten we een omweg, maar altijd bleven we in beweging. Met onze topbemanning en met materiaal dat, ondanks alle tegenslagen, bleef schitteren.

Als geen ander hebben we ervaren dat je niet altijd invloed hebt op het leven en dat wat je overkomt. Soms zijn stormen niet te trotseren. Schrik niet; de omzet is binnen onze bedrijven met meer dan 70 procent afgenomen in 2020/2021 en daar viel simpelweg niets aan te doen. Onze sector is precies de markt die het hardst is geraakt. En toch wisten we met elkaar het verschil te blijven maken voor onze gasten en zijn we nog springlevend. Met dank aan de kanjers die bij ons werken en hebben gewerkt.

Adriaan en ik voelen ons zeer bevoorrecht en rijk met een team dat zo is blijven knokken en de gast áltijd op de eerste plaats bleef zetten. Soms dreigde iemand kopje onder te gaan, maar steeds werd ruim op tijd de reddingsboei uitgeworpen en hielpen we elkaar waar nodig. Nooit stonden we alleen, altijd zij aan zij. Niet zonder een slag of stoot, maar altijd gingen we vooruit.

Nu laten we de storm achter ons en de teams groeien weer als nooit tevoren. Er is veel nieuwe bemanning aan boord gekomen en het barst van de talenten die met ons koers zetten naar al het moois in het verschiet. We gaan nog meer investeren in trainingen en opleidingen, er liggen verbeterplannen voor de ‘look & feel’ en er komen nieuwe sprankelende concepten. De komende maanden blijven we zeilen, maar wel met de wind mee. We beseffen als geen ander dat de nodige stuurmanskunst nodig is om snelheid te maken en dat we te maken gaan krijgen met zij- en tegenwind. Maar ik weet inmiddels ook dat dié wind ervoor zorgt, dat we nog sterker uit de race komen.

Onze locaties staan te schitteren in de zon, opdrachtgevers en gasten staan te trappelen om elkaar weer te ontmoeten en wij kunnen niet wachten ze met ons mee te laten zeilen!