CATERING VANUIT LOCATIE EN MET PASSIE

Benieuwd wat de Mariënhof u kan bieden op het gebied van catering? De Mariënhof beschikt over een eigen professionele keuken waar iedere dag met veel plezier heerlijke gerechten worden bereid door een fantastisch en ervaren keukenteam.

Van veganistische lunches tot gangen diners en van streetfood tot culinaire amuses. Onze keuken bereid alles zelf en de mogelijkheden zijn enorm. De keuken die in de jaren negentig nog diende voor het Michelin restaurant, wordt vandaag de dag nog steeds met alle bevlogenheid in gebruik genomen. Bijzondere service op hoog niveau zit volledig in onze genen! Laat u verrassen door seizoensgebonden producten en de creativiteit van het team.

MOGELIJKHEDEN – ALLES IN EN OM HET HUIS

Ons foodbook en arrangementen bieden u een scala aan mogelijkheden! Daarnaast zijn dieetwensen en allergieën voor ons geen probleem, hier hebben we ruime ervaring mee en we kunnen uw gasten altijd een passend alternatief bieden.

Wilt u graag catering op maat? Geen probleem, onze chef-kok denkt graag mee over de culinaire invulling! Door zijn jarenlange ervaring is geen wens te gek!

vergaderlocatie-amersfoort-zaalverhuur-congreslocatie-congreszaal-vergaderzaal-congres-evenementenlocatie-locatie-evenement vergaderlocatie-amersfoort-zaalverhuur-congreslocatie-congreszaal-vergaderzaal-congres-evenementenlocatie-locatie-evenement

VERRASSENDE CATERING CONCEPTEN EN PRESENTATIE

Bij Mariënhof Amersfoort staan wij klaar om u te verrassen met bijzondere catering concepten en een sprankelende service in de keuken om waarde toe te voegen aan uw zakelijke en/of privé evenement. Wij bedenken continu nieuwe cateringconcepten en blijven onze manier van presenteren vernieuwen. We verrassen graag! Zo schenken we onze wijnen vanuit speciale winebelts en serveren we gerechten vanuit speciale plateaus.

NO-WASTE FORMULE

Wij vinden het belangrijk om duurzaam te werken en proberen zo veel mogelijk samen te werken met partners en leveranciers uit de buurt. Zo werken we bijvoorbeeld met Buuf in de Serre en wijnbar Zuster Margaux. Beide horecagelegenheden zijn gevestigd in de Mariënhof en er is dus geen transport nodig om de heerlijke lekkernijen van onze buren in te zetten op uw evenement.

Naast deze verantwoorde samenwerkingen, werken wij met een no-waste formule. Onze chef-kok probeert verantwoord in te kopen en we gooien geen ingrediënten weg. Onze keukenbrigade weet u hierdoor wellicht in positieve zin te verrassen met vervangende ingrediënten. Wij proberen onze producten zo veel mogelijk te verwerken om te zorgen voor een beter milieu. Een uitgebreidere lunch voor u, een beter milieu voor ons beiden.

ONS KEUKENTEAM

Graag stellen wij u voor aan onze chef-kok Patrick. Al meer dan 14 jaar verzorgt Patrick, samen met zijn talentvolle team, met veel plezier alle gasten van de Mariënhof. Van een vullende lunch tot een luxe diner, alles is aan hem besteed. Niemand kent de locatie zo goed als onze chef-kok! Hij staat voor u klaar om mee te denken over bijzondere concepten en heerlijke gerechten. Kan Patrick iets voor u betekenen? Neem gerust contact met ons op.

CATERING ZELF VERZORGEN?

Kwaliteit staat bij ons voorop en we leveren graag een totaalbeleving. Eten en drinken zijn een belangrijk onderdeel voor een geslaagd evenement en wij dragen hier graag aan bij. Aangezien we eigen catering in huis hebben, is het bij ons niet mogelijk  zelf de catering te verzorgen.

U bepaalt zelf de sfeer

Onze innovatieve LED-verlichting is niet alleen duurzaam, maar stelt u ook in staat om de sfeer in de Mariënhof af te stemmen op uw huisstijl. Ervaar zelf wat dit kan doen met onze inspiratie-tool!

Singelzaal

10 meter hoge kerk met gebrandschilderde ramen

Deze ruime en zeer praktische ruimte laat haar kerkelijke karakter goed zien. Ruim 10 meter hoog en een indrukwekkend plafond, hoge gebrandschilderde ramen en een balkon waarop het orgel nog prijkt. De Singelzaal is een lichte en functionele ruimte met een vaste projectie- en geluidset. Hier kunt u in theateropstelling met gemak 200 gasten laten plaatsnemen. Deze ruimte is gegarandeerd een inspirerende plek die uw gasten zich zeker zullen herinneren. We hanteren verschillende zaalhuur tarieven voor onze ruimtes. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Rôtisserie

KERKGEDEELTE MET KARAKTERISTIEKE EIGENSCHAPPEN

In het kerkgedeelte van de Mariënhof ligt de Rôtisserie, een indrukwekkende ruimte met gebrandschilderde ramen en een hoog plafond. Deze ruimte leent zich perfect voor onder meer ontvangsten en borrels en straalt levendigheid en warmte uit. Kenmerkend voor deze zaal is de lange bar met het Grand Feu, een verticaal openstaande grill wat bij gebruik, naast heerlijke kookgeuren, zorgt voor een gezellige en warme sfeer. Wanneer u kiest voor bepaalde walking diners bereiden wij – waar mogelijk – gerechten live aan de Grand Feu. Wij adviseren de Rôtisserie voor > Ontvangst, Receptie, Diner, Feestavond en meer. We hanteren verschillende zaalhuur tarieven voor onze ruimtes. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Tuinkamer

UITZICHT OP DE SFEERVOLLE BINNENTUIN

De Tuinkamer is een combinatie van antieke kenmerken met moderne inrichting en is een praktische ruimte voor elke vorm van ontmoeten. Uniek hier is het uitzicht, in de hele lengte zorgen hoge glazen deuren voor een schitterend uitzicht op de binnentuin van het klooster. In de zomer kunnen de deuren open, in de koude en donkere dagen zorgt de Tuinkamer voor een warme knusse setting wanneer de binnentuin sfeervol is uitgelicht. Wij adviseren de Tuinkamer voor > Feest, Training, Presentatie, Diner en meer. We hanteren verschillende zaalhuur tarieven voor onze ruimtes. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Kloosterkamer 1

AUTHENTIEK, OLD MEETS NEW In de Kloosterkamers merkt u meteen dat de geschiedenis van onze evenementenlocatie een rijk verleden kent. Er zijn veel verhalen te vertellen over de oudste ruimtes van het klooster. Deze twee inspirerende en praktische ruimtes ademen authenticiteit met een prachtige schouw en oorspronkelijk plafond. Hier komt oud perfect samen met modern interieur. Wij adviseren de Kloosterkamers voor > Vergadering, Training, Diner en meer. We hanteren verschillende zaalhuur tarieven voor onze ruimtes. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Kloosterkamer 2

AUTHENTIEK, OLD MEETS NEW In de Kloosterkamers merkt u meteen dat de geschiedenis van onze evenementenlocatie een rijk verleden kent. Er zijn veel verhalen te vertellen over de oudste ruimtes van het klooster. Deze twee inspirerende en praktische ruimtes ademen authenticiteit met een prachtige schouw en oorspronkelijk plafond. Hier komt oud perfect samen met modern interieur. Wij adviseren de Kloosterkamers voor > Vergadering, Training, Diner en meer. We hanteren verschillende zaalhuur tarieven voor onze ruimtes. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Bar

BIJZONDERE ONTVANGST

Onze Bar is dé ontmoetingsplaats voor uw gasten. De tot in detail uitgedachte inrichting is zeker bijzonder en stijlvol te noemen. In het thema 'reflectie' zijn in het interieur veel spiegelende oppervlakken te zien. Voorbeelden zijn de rosékleurige bar en wijnwand, de gekleurde glazen lampen en de speciaal ontworpen wandlampen met spiegels. Wij adviseren de Bar voor > Ontvangsten, Recepties, Proeverijen en meer. We hanteren verschillende zaalhuur tarieven voor onze ruimtes. Neem contact met ons op voor meer informatie.     

Lounge

EIGENTIJDS DESIGN MET UITZICHT OP KLOOSTERTUINEN

De Lounge is een prachtige ruimte met uitzicht op de kloostertuinen en zeer geschikt voor kleine vergaderingen en intieme diners. De Lounge ligt direct gelegen aan de Bar en kan zo ideaal gecombineerd worden voor bijvoorbeeld de ontvangst, lunch of borrel. Textielkunst heeft een prominente plek in onze Lounge. In deze ruimte bevond zich namelijk oorspronkelijk een linnenkamer. Vandaag de dag worden lokale en ambachtelijke ontwerpen bewust gemengd met eigentijds design. Ook de hoogglans gespoten antieke stamtafel is een ware eyecatcher! Wij adviseren de Lounge voor > Vergadering, Training, Presentatie, Diner en meer. We hanteren verschillende zaalhuur tarieven voor onze ruimtes. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Wijnkelder

KNUSSE WARME RUIMTE MET PRIVACY

De oude keldergewelven dienen als de letterlijke fundamenten voor onze Wijnkelder. Op dit goed bewaarde en verstopte plekje in het klooster is het goed vertoeven. Eeuwen geleden de plek waar monniken hun eten en drinken bewaarden en nu de knusse plek voor bijvoorbeeld een wijnproeverij. De bourgondische muurschilderingen en vaste bar(tafels) maken de ruimte warm en gezellig. Wij adviseren de Wijnkelder voor > Borrel, Receptie, Proeverij en meer. We hanteren verschillende zaalhuur tarieven voor onze ruimtes. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Atelier

PRAKTISCHE RUIMTE MET KARAKTER EN GROEN UITZICHT

Ons Atelier, een goed bewaarde ruimte op de bovenverdieping, is een authentieke en ruime zaal met vele mogelijkheden. Vroeger de slaapplaats voor de kinderen van het Burgerweeshuis en nu perfect voor presentaties, vergaderingen en meer. Het Atelier biedt een prachtig uitzicht op de kloostertuinen en door de houten balken en vloeren een plek die nog echt de historie van het klooster ademt. Deze ruimte is per wenteltrap te bereiken. Wij adviseren het Atelier voor > Training, Presentatie, Vergadering en meer. We hanteren verschillende zaalhuur tarieven voor onze ruimtes. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Spijskamer

Historische ruimte met authentieke schouw

De Spijskamer is een kleine en praktische ruimte. Deze voormalige keuken uit de tijd van het Burgerweeshuis is met zijn prachtige schouw en uitzicht op onze kruidentuin zeer geschikt voor vergaderingen, diners of bijvoorbeeld als sub-ruimte. De Spijskamer grenst aan de Tuinkamer, van waaruit u direct toegang heeft tot onze binnentuin. Wij adviseren de Spijskamer voor > Vergadering, Diner en meer. We hanteren verschillende zaalhuur tarieven voor onze ruimtes. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Binnentuin

Een oase van rust

De Binnentuin behoort tot één van de mooiste die Amersfoort rijk is. Prachtige platanen, de bijzondere fontein en omgeven door de authentieke stenen van het stadsklooster. Een geliefde plek voor velen en een oase van rust in hartje centrum! Bij goed weer kunt u hier volop genieten van ontvangsten, recepties, borrels en nog veel meer.

Kloostertuin

GENIETEN IN EEN GROENE OMGEVING

De Kloostertuin is bij mooi weer een perfecte plek voor heerlijke zomerborrels. De tuin vormt een oase van rust, terwijl u zich toch midden in de stad bevindt. De schommelstoelen, hangmat, zitzakken en gloednieuwe terras zorgen voor een informele en fijne setting voor het houden van goede gesprekken. De Kloostertuin biedt vele knusse hoeken en een groot grasoppervlakte. Dit maakt de tuin karakteristiek en geschikt voor allerlei soorten bijeenkomsten.
Vrijblijvend een offerte aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen

U ontvangt een copy van dit bericht