Schuif aan bij hét OFFICIËLE 150ste verjaardagsdiner van Mondriaan

Een unieke samenwerking met wereldberoemde food-artist Jasper Udink ten Cate

De Mariënhof organiseert eenmalig een culinaire 5-gangenbeleving als eerbetoon aan kunstenaar Piet Mondriaan. Hét officiële Mondriaandiner zal plaatsvinden op maandagavond 4 juli. Tijdens dit bijzondere diner zal je je verwonderen over van alles wat er om je heen gebeurt en voor de allereerste keer zal er gedineerd worden in de lange gangen van het eeuwenoude Amersfoortse stadsklooster.

 

Een ontmoeting tussen kunst en eten

Speciaal voor de 150ste verjaardag van Amersfoorts meest bekende kunstenaar daagt de Mariënhof zichzelf uit om – net zoals Mondriaan dat veelal deed – een stapje verder te gaan. Dit doet het voormalig klooster door met lokale leveranciers, bezielde chefs en jonge talenten van over de hele wereld eenmalig een 5-gangenbeleving van het allerhoogste niveau te presenteren. Het wordt een avond waar kunst en eten elkaar ontmoeten en je fantasie zal op veel momenten gestimuleerd worden. Zo zullen er niet eerder vertoonde kledingstukken van de Nederlandse couturier Irving Vorster te zien zijn.

Samenwerking met ‘Creative Chef’ Jasper Udink ten Cate

Om deze avond tot een onvergetelijk succes te maken, werkt de Mariënhof samen met ‘Creative Chef’ Jasper Udink ten Cate. Deze wereldberoemde foodartist verrijkt menig culinair event met zijn creaties en laat zich voor deze exclusieve avond inspireren door de vernieuwings- en verbeeldingskracht die Mondriaan zo typeerde. Deze avond is een eenmalige kans om te ‘proeven’ van Mondriaan en al je zintuigen te laten prikkelen. Zonder twijfel wordt dit een avond waar nog lang over nagepraat zal worden.

Zo ziet het Mondriaan diner eruit

  • Buitengewone cocktailontvangst met amuses die worden gepresenteerd als kleine, kleurrijke kunstwerkjes.
  • Een onvergetelijk culinair 5-gangendiner, bereid door onze chefkok en geïnspireerd door ‘Creative Chef’ Jasper Udink ten Cate. Uiteraard geserveerd met bijpassende wijnen.
  • Voor de allereerste keer dineren in de gangen van het eeuwenoude klooster.
  • Onalledaags grand dessert dat op spectaculaire wijze wordt onthuld.

 

Special Arts ontmoet Mondriaan in de Mariënhof
Tijdens het diner zal je omringd zijn door kunst van het Mondriaanhuis en Special Arts. Speciaal voor de verjaardag van Mondriaan hebben mensen met een handicap zich, namens de stichting Special Arts, laten inspireren door acht kunstwerken van Mondriaan. Deze verrassende kunstwerken, gemaakt met verf, potlood, draad en keramiek zijn exclusief te zien in de Mariënhof.

Wow! Dit wil ik niet missen..