HAVIK KLASSIEK FESTIVAL 2024

Een Dag van Klassieke Pracht in Mariënhof

Bereid je voor op een onvergetelijke dag doordrenkt met klassieke pracht tijdens het HAVIK Klassiek Festival op zondag 16 juni in de betoverende setting van de Mariënhof.

Het hoofdoptreden is van niemand minder dan wereldster Rosanne Philippens. Momenteel op tournee in Japan, maar in juni zal Rosanne samen met het Enescu Octet haar opwachting maken in Mariënhof. Vergezeld door haar zus Julia Philippens, bekend van Fuse, zal het octet voor de pauze optreden in diverse samenstellingen.

Het HAVIK Klassiek Festival biedt een scala aan getalenteerde musici om van te genieten, waaronder het Gypsy Trio BachTaloh met de gewaardeerde Noa Eyl, bekend van Podium Klassiek. Ook worden er films vertoond met live begeleiding van Daan van der Hurk op piano, terwijl vertrouwde artiesten zoals Henry Kelder op piano, Wilmar de Visser op contrabas en zangeres Selma Harkink het publiek betoveren.

Bovendien zullen de winnaars van de Jonge Makers Prijs van het Nederlands Vioolconcours optreden: Joshua Herwig op cello en Janna Maurer op viool. Andere hoogtepunten zijn onder meer optredens van gitarist Daan van der Vliet met een gevarieerd programma, cellist Mariëtte Landheer met “My Cello and Me”, en jong talent van het Conservatorium van Amsterdam.

Het HAVIK Klassiek Festival heeft ook gedacht aan de jongsten onder ons, met het kinderconcert “Stapel” van Frisse Oren en workshops waar kinderen tot 12 jaar hun eigen instrument kunnen maken.

Tussen de betoverende concerten door kunnen bezoekers genieten van de unieke locatie en de prachtige tuin, onder het genot van heerlijke wijnen van wijnbar Margaux en de mooiste klanken op de achtergrond.

Geef het HAVIK Klassiek Festival cadeau aan vader en creëer samen een herinnering om nooit te vergeten. Ook voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen, want er is ruimte om de wedstrijd tussen de optredens door te bekijken. Kom samen of alleen en ontdek dit duurzame podium voor klassieke muziek met internationale allure in de binnenstad van Amersfoort.

Tickets zijn verkrijgbaar via havikconcerten.nl voor €15 voor volwassenen en €5 voor kinderen.

Evenementdetails:
Locatie: Mariënhof
Datum: Zondag 16 juni
Tijd: 12:00 – 17:00 uur

 

 

HAVIK FESTIVAL LOGO ZWART

ROSANNE PHILIPPENS credits Sarah Wijzenbeek
Rosanne Philippens credits Sarah Wijzenbeek