Gisteravond heeft Mariënhof Amersfoort tijdens de Dutch Wedding Awards de prijs in de wacht gesleept in de categorie ‘Beste Trouwlocatie 2016/2017’. Het stadsklooster van Amersfoort nam dit jaar voor het eerst deel aan de Dutch Wedding Awards en mag zich een jaar lang de beste trouwlocatie van Nederland noemen.

De Dutch Wedding Awards is de Nederlandse vakprijs voor trouwspecialisten en een initiatief van de Nederlandse Trouwbranche Organisatie (NTBO). Het doel van NTBO is het bevorderen van de ontwikkeling, kwaliteit en professionaliteit van de aangesloten bedrijven in de trouwbranche. Na een pittige voorselectie, mystery visits en het bezoek van een onafhankelijke vakjury klonk gisteravond het verlossende woord voor de Mariënhof. Het was een finale waarin gerenommeerde toplocaties met een nominatie vertegenwoordigd waren.

Het ontvangen van de award in de categorie beste trouwlocatie betekent veel voor het team, wat nog maar tweeënhalf jaar is gevestigd in de Mariënhof. Astrid de Boer, Weddingplanner: ‘’Wij zijn trots dat wij in de korte tijd dat wij bezig zijn nu al deze waardering hebben gekregen. Het is voor ons het teken dat wij met elkaar op de goede weg zijn. Dat wij na eerste keer deelname al zijn genomineerd en de award in ontvangst mochten nemen, maakt ons dan ook erg enthousiast voor de toekomst!’’ De Mariënhof is naast trouwlocatie ook de plek waar wekelijks congressen en andere evenementen plaatsvinden. In verhouding met andere trouwlocaties vinden hier dan ook een stuk minder bruiloften plaats, wat de award extra bijzonder maakt!

De jury roemde de Mariënhof voor het feit dat zij zich onderscheidend durft op te stellen en figuurlijk in de huid van een bruidspaar kruipt. ‘’Het enthousiasme van het gepassioneerde en bevlogen team maakt dat de Mariënhof een parel is voor Nederland en kan als voorbeeld worden gezien van succesvol ondernemen tegen de stroom in. De Mariënhof is meer dan een unieke locatie, het zijn de mensen die er werken die het sprankelende verschil maken’’, aldus de juryvoorzitter.

ONDERSCHEIDEND DOOR BELEVING BRUIDSPAAR EN UNIEKE SAMENWERKINGEN

Het team gelooft in de kracht van hun monumentale locatie met hart en ziel. Pandbewaarder Pieter Aalbers: ‘’Wij willen iedereen op unieke en eigen manier laten genieten van de Mariënhof. Door de wijze waarop wij kijken naar ondernemerschap en onze locatie, maken wij andere mensen enthousiast en inspireren wij. Waarin veel locaties vertellen over ‘vierkante meters’, vertellen wij het verhaal van de Mariënhof en welke waarde wij willen toevoegen. Een belangrijk waarde hiervan is het teruggeven van de Mariënhof aan de stad.’’

Eén van de pijlers waarin de trouwlocatie zich onderscheidt is de samenwerkingen die het team aangaat met anderen. Vanuit de visie ‘delen is het nieuwe hebben’ is de Mariënhof in de afgelopen jaren op verschillende manieren verrijkt en versterkt. Zo zijn er het hele jaar door wisselende kunstexposities en bevinden zich er twee horecazaken, wijnbar Zuster Margaux en taartenzaak BUUF in de Serre. Ook zorgen zij op unieke wijze voor beleving door de manier waarop zij mensen met elkaar verbinden en zij bruidsparen en gasten verrassen en verzorgen.