Restyling en restauratie 2019 in de Mariënhof afgerond

Begin januari zijn wij begonnen met de restyling van onze Tuinkamer & toiletgroepen. Een groot en spannend project. 3 maanden flink verbouwen en in het stof zitten. Van de vorige toiletten en Tuinkamer is niks meer te zien, maar het eindresultaat is werkelijk prachtig geworden.

Daarnaast is het pand verduurzaamd. In de Rôtisserie is een akoestisch plafond en een volledig nieuw luchtbehandelingssysteem geplaatst. Naast de restyling is ook het tweede gedeelte van het dak gerestaureerd en hebben de nodige schilderwerken plaatsgevonden. Bijzonder is vooral dat over alles is nagedacht en er een verhaal zit achter elke verandering. Onze erfgoedparel schittert als nooit te voren!

De toiletten bij de ingang en aan de andere kant van het pand hebben een totaal nieuwe uitstraling gekregen. Het damestoilet heeft een kaptafel, bijzondere lampen en een prachtige wandversiering. Bij de herentoiletten is hetzelfde doorgevoerd zodat de stijl naadloos op elkaar overloopt. Daarbij is hygiëne voor ons erg belangrijk. Dit hebben wij doorgevoerd in het feit dat alles in de toiletten gebruikt kan worden zonder aan te raken. Van het doorspoelen van de toiletten tot aan het gebruik van de wastafel, dit reageert door sensoren allemaal op beweging en hoeft dus niet te worden aangeraakt.

De Tuinkamer haalt met het tapijt letterlijk buiten naar binnen. Het tapijt is van een Nederlandse ontwerper en door het patroon is de verbinding van buiten naar binnen duidelijk te zien. De ruimte wordt gevuld met bijzondere kunst en planten.