Vanaf 10 september kleden kunstwerken van Ocean Sole Mariënhof Amersfoort en Muntgebouw Utrecht aan. Achter de prachtige kunstwerken zit een interessant en duurzaam concept. De kunstwerken bestaan namelijk helemaal uit aangespoelde teenslippers uit de ‘Plastic Soep’.

Van levensgrote giraf tot schildpad en van nijlpaard tot zebra, de meest bijzondere dieren verrijken de gangen, tuinen en ruimtes. Deze bijzondere kunstwerken zijn niet alleen te zien, maar ook te koop. Kunstwerken van Ocean Sole vertellen op een leuke manier een belangrijke boodschap over het belang van de bescherming van het zeemilieu. Ze verzamelen en verwerken jaarlijks zo’n 400.000 teenslippers.

SAMENWERKING

Duurzaamheid, verbinden en verbazen zijn de belangrijkste fundamenten voor de samenwerking tussen Ocean Sole en The Attention Group. Beide organisaties werken aan duurzaamheid; het anders in gebruik nemen én openstellen van monumentale panden, alsmede het hergebruiken van teenslippers. Ocean Sole wil graag dat mensen zich verbonden voelen met het bijzondere verhaal achter de kunstwerken. The Attention Group steunt dit verhaal en deelt de werken, om zo mensen met diverse achtergronden met elkaar in contact te laten komen.

PLASTIC SOEP

De ‘Plastic Soep’ is een eiland van ronddrijvende plastics in de oceaan met een omvang van 34 keer de grootte van Nederland. Onder andere door een onderontwikkeld afvalverwerkingssysteem komen afgedankte teenslippers in landen als Kenia vaak in de oceaan terecht. Veel van dit plastic komt via de voedselketen ook in de magen van vogels en zeedieren. Daarnaast spoelt een groot gedeelte van de ‘Plastic Soep’ aan op de stranden van o.a. Kenia. Door deze teenslippers te verzamelen en om te toveren tot kunstwerken, draagt Ocean Sole bij aan een betere wereld.

BIJDRAGEN AAN MONDIALE ISSUES

Ocean Sole houdt zich bezig met oplossingen voor lokale en mondiale issues die iedereen raken. Zo voorkomen en verhelpen ze vervuiling van land en zee, beperken ze de houtkap en creëren hiermee ook werkgelegenheid. De opbrengsten van de beelden gebruikt de organisatie voor voorlichting over vervuiling en recycling onder de lokale bevolking in ontwikkelingslanden.

Meer informatie over Ocean Sole is te vinden op www.oceansole.nl