Wijnbar Zuster Margaux behoort tot één van de kanshebbers op de titel Wine Bar of the Year 2016. Voor deze verkiezing werd de hele maand november fanatiek gestemd uit een selectie van meer dan honderd wijnbars. Begin volgend jaar wordt bekend gemaakt wie de titel in de wacht heeft gesleept.

OVER WIJNBAR ZUSTER MARGAUX

Nog maar een half jaar geleden opende wijnbar Zuster Margaux haar deuren in Mariënhof Amersfoort. Pieter Aalbers, pandbewaarder Mariënhof: ‘’Wij draaien nog maar een paar maanden mee en dat wij nu al finalist zijn komt voor ons als een verrassing. De komst van de wijnbar is één van onze initiatieven om de Mariënhof weer open te stellen en terug te geven aan de stad. Dat Zuster Margaux door onze gasten wordt gewaardeerd vertelt ons dat we op de goede weg zijn!’

De wijnbar, met terras, heeft altijd minstens 40 open wijnen en serveert dagverse streekproducten. In tegenstelling tot een wijnkaart werkt het team van Zuster Margaux met proefnotities van de wijnen met een beschrijving van de identiteit van de wijnen en eigen smaakervaring. De wijnbar biedt daarnaast high wines, private dinings en ook worden er regelmatig wijnproeverijen en wijncursussen georganiseerd.

OVER WINEBAR OF THE YEAR

Wine-bars.nl en Coravin zoeken voor het derde jaar op rij naar de beste wijnbar van Nederland. De hele maand november kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriete wijnbar via wine-bars.nl. De finalisten, tien gekozen door het publiek en twee bedrijven met een wildcard van de jury, wisten in totaal 5.382 stemmen binnen te slepen. Een stemrecord voor deze verkiezing. De komende weken zullen alle genomineerde wijnbars onaangekondigd worden bezocht door de vakjury voor een beoordeling. Begin volgend jaar wordt de winnaar bekend gemaakt.
De gehele lijst finalisten is te vinden op www.wine-bars.nl