Onverwachte steun

Tot tranen toe geroerd deze week. De schuldigen? De gemeente Amersfoort en de organisatie van de Nationale Meeting Award. Ik wankelde even door het goede nieuws dat ze ons brachten. En dat is veelzeggend. Ik ben namelijk niet zo van het vieren van hoogtepunten en stilstaan bij successen. In mijn hoofd ben ik altijd onderweg en bezig met nieuwe doelen en uitdagingen. Maar nu werd het even stil. Wat een impact had dit nieuws.

Risicovol ondernemen

Zoals je weet zijn we op dit moment erg risicovol aan het ondernemen. We zijn volop aan het investeren in restauratie, restyling en verduurzaming van onze locaties. Los van het feit dat dit bakken vol met geld kost, is het vooral spannend omdat de Mariënhof drie maanden operationeel stilstaat. ‘Een slechter businessmodel hadden we niet kunnen bedenken’, zeg ik elke keer maar grappend met een zuur gezicht. Het gaat prachtig worden maar er komt geen euro binnen tijdens de werkzaamheden. Gelukkig is mijn compagnon Adriaan veel beter in relativeren en zorgt hij voor de positieve vibe. Maar toch, elke dag busjes zien van aannemers en specialisten en overal boren horen maakt me extra gevoelig en onzeker.

Finalist

En juist op dat moment – tussen alle stofwolken door – horen we van de organisatie van de Meeting Awards dat onze beide locaties behoren tot de beste meeting- en eventlocaties van Nederland. De Meeting Awards worden jaarlijks uitgereikt aan locaties die uitblinken in kwaliteit, gastervaring en ondernemerschap. Het Muntgebouw is gelauwerd met een publieksprijs en de Mariënhof is een van de 3 finalisten in de categorie Large. Wat een eer!

Oranje boven

En nauwelijks bekomen van dit goede nieuws, werden we verrast door de gemeente Amersfoort. De Mariënhof is gekozen als startlocatie voor Koningsdag 2019. Kippenvel, stilte en echte tranen. Het verbaasde me dat ik zo geroerd was. Het is immers puur geluk want veiligheid, logistiek en crowd management geven de doorslag bij de keuze voor de locatie. Maar toch, tussen de regels door hoorden we heel goed hoe trots Amersfoort en de organisatie is op de Mariënhof. We vatten het dan ook op als waardering voor het motto dat we onze locaties ‘terug willen geven’ aan de stad. Dat bezoekers zich welkom voelen, en bewoners met trots over ons spreken. Wat voelen we ons als pandbewaarders dankbaar dat we deze maanden weer een hoofdstuk kunnen toevoegen aan de rijke geschiedenis van onze locaties. Af en toe wankelen is zo gek nog niet.