THE MAN WHO HAS NO IMAGINATION HAS NO WINGS

Google eens ‘quotes van Mohammed Ali’ en je dag begint direct goed en gemotiveerd. Wat een heerlijke energie krijg ik toch van deze bokslegende. Altijd positief, continu naar voren en een tikkeltje zelfspot is hem niet vreemd. Nu ook wij regelmatig de spreekwoordelijke hoek van de boksring in worden gedreven, is het goed om te weten dat de touwen je altijd weer opvangen en terugveren. Zo ook nu in deze uitdagende tijden.

Uit de touwen!
Het voelt alsof we de kritische 8ste ronde aan het boksen zijn. Dit is vaak de ronde waarin het verschil wordt gemaakt. Ik ervaar de fase waarin we nu zitten als de volgende scene: de bokser die bijna verslagen in de touwen hangt, veert terug en gaat stevig op zijn benen staan. Hij neemt het initiatief terug en durft vooruit te stappen in plaats van enkel te verdedigen en klap na klap te incasseren. De bokser gaat in actie! Natuurlijk niet roekeloos in de aanval of met de bokshandschoenen omlaag, maar strijdlustig met de handen in verdedigingsmodus. Licht op de voeten, draaiend, uitdagend en met volledige focus blijft de bokser tikjes links en rechts uitdelen…

Net als de bokser
En zo als deze bokser voelt het momenteel ook voor ons. Lichter, omdat we op een hele donkere herfstdag weer afscheid hebben moeten nemen van een aantal zeer gewaardeerde collega’s. Maar ook uitdagend, omdat we telkens kleine concepten aan het lanceren zijn zoals online wijnproeverijen, duurzame disposable designs, ‘zelfvoorzienende’ vergaderingen en natuurlijk onze ingerichte online studio voor livestream evenementen. Deze nieuwe concepten zien we als kleine speldenprikjes die we continu uitdelen om te kijken hoe de markt hierop reageert.

Ik vind het prachtig om te ervaren dat er ook vanuit onverwachte hoek ideeën worden ingediend. Zo maakte ik recent kennis met bijzondere technieken die onze ruimtes volledig bacterievrij kunnen maken, momenteel natuurlijk mega actueel! Ik heb hier nooit eerder over nagedacht maar we gaan het zeker verder onderzoeken.

Het vergt veel om het oude vertrouwde los te laten
We moeten blijven innoveren en dromen hoe onze bedrijven er straks uit komen te zien. Nog altijd even sprankelend en eigenwijs, maar wellicht wel in een ander jasje. Want wat deze vele boksrondes ons absoluut hebben geleerd is dat we nog fitter en scherper moeten ondernemen dan dat we voorheen al deden. Dit gaat echter niet vanzelf. Het vergt veel van ons allen om het oude vertrouwde los te laten en nieuwe technieken en aanvalsplannen te hanteren in de boksring. Onze tegenstander blijft namelijk vol op ons inbeuken en dan kunnen we niet verslagen in de touwen blijven hangen!

De einduitslag
We zien wel voor ons hoe onze bedrijven er in 2023 bij staan. Lichter, flexibeler en allemaal stevig gefundeerd op jarenlange ervaring. Met elkaar gaan we deze wedstrijd winnen, we zijn in topconditie en durven vertrouwen te hebben. Dus na elke val staan we gewoon weer op, gooien een natte spons in het gezicht en stappen terug in de vechtmodus. Deze 8ste ronde zal maar één uitslag hebben en dat is overwinning!