‘Don’t use your energy to worry. Use your energy to believe’

Wanneer ik achter mijn bureau kruip, kijk ik dagelijks uit op deze boeddhistische quote die ik recent aan de muur heb gehangen. Ik moet eerlijk bekennen dat er in het voorjaar een aantal weken waren waarin ik veel last had van zorgen over de toekomst. Dat is volkomen logisch zeggen mijn vrienden en familie dan en het was natuurlijk ook niet geheel zonder reden…
Ga er maar aanstaan: de totale omzet van 2020 met ruim 70% verminderd, afscheid moeten nemen van geweldige en talentvolle collega’s en onze spaarpot in zeven maanden tijd zien verdampen. Genoeg redenen om nachten wakker te liggen maar gelukkig gloort er weer licht aan het einde van de tunnel.

De afgelopen maanden hebben we met zijn allen ongelofelijk hard geknokt om ons prachtige bedrijf door de zware ‘Corona storm’ te loodsen en voor zover we de situatie kunnen overzien lijkt dit ons gelukt. We waren 1 juni dan ook zo intens blij dat we eindelijk weer gasten konden verwelkomen op onze locaties. Eindelijk konden we weer vooruit kijken! Pas toen kwam ook het besef hoe erg we de rumoer en gasten hebben gemist. Waar de eerste maanden van COVID-19 vooral veel van onze oplossingsgerichte en organisatorische creativiteit vergde, stond juni vooral in het teken van nieuwe kansen en ontwikkelingen.

Wat er ontstond was ongelofelijk! Het was net alsof er een andere energie door onze aderen stroomde. De nieuwe ruimtes die we in het Muntgebouw aan het ontwikkelen waren werden met de dag mooier en zomer pop-up restaurant FIER in de Mariënhof kreeg steeds meer handen en voeten. We begrepen steeds beter wat online events voor ons betekende en vanuit daar ontstonden nieuwe concepten zoals blended events op locatie. Wijnbar Zuster Margaux beleefde haar beste zomer ooit en onze keukens produceerden weer volop. Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar één ding stond vast: de gasten stonden weer als vanouds aan de basis van ons ‘zijn’, de creativiteit en onze passie.

Met de dag kwam het geloof in de toekomst meer terug en durfden we weer mondjesmaat te investeren. Alsof het zo moet zijn dienen zich weer nieuwe kansen aan die we met beide handen aangrijpen. Ineens zijn we weer – naast Kasteel van Gemert – monumentaal vastgoed concepten aan het ontwikkelen en bruist het weer in onze kantoren en op de vloer. Het vertrouwen is terug en we liggen niet meer wakker van kleine obstakels zoals een gemeente die roet in het eten dreigt te gooien in de ontwikkeling van Landgoed Brakkesteyn.

Wij geloven dat onze gasten ons blijven inspireren en ons recht overeind houden in de storm die nog lang niet is gaan liggen. We stoppen onze energie in onze dromen en laten geen energie weglekken door het onbekende en ongrijpbare. Kom maar op 2020 en 2021, wij geloven erin!