Uw meeting in Mariënhof Amersfoort

De Mariënhof is een bijzondere locatie om te vergaderen. Dit 500 jaar oude klooster kent een rijke geschiedenis en vandaag de dag komen de oude muren en moderne inrichting perfect samen.

Onze locatie is per vergaderruimte of in zijn geheel te huren. Er zijn verschillende formaten vergaderruimtes en voor iedere gelegenheid bieden wij een passende zaal.

Alle ruimtes kennen een eigen karakter, zijn modern en comfortabel ingericht en naar wens in te delen. Ons team voorziet u graag van informatie en advies. Bekijk vast de standaard vergaderarrangementen, of neem contact op voor een advies op maat.

Persoonlijke service en ervaren team

Door onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander waar een goede vergaderlocatie aan moet voldoen. U heeft één vast, ervaren contactpersoon, van voortraject tot en met evaluatie en met onze kennis helpen we u graag bij de invulling van uw meeting.

Centraal gelegen en goed bereikbaar

De Mariënhof Amersfoort is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer. Uw gasten parkeren in parkeergarage Koestraat (op steenworpafstand van de locatie) of stappen uit bij de bushalte voor de deur. De achterzijde van het klooster ligt aan de singel. Vervoer per boot van of naar de locatie is dus ook goed mogelijk, dat maakt uw bijeenkomst écht bijzonder

U bepaalt zelf de sfeer

Onze innovatieve LED-verlichting is niet alleen duurzaam, maar stelt u ook in staat om de sfeer in de Mariënhof af te stemmen op uw huisstijl. Ervaar zelf wat dit kan doen met onze inspiratie-tool!

Singelzaal

10 meter hoge kerk met gebrandschilderde ramen

Deze ruime en zeer praktische ruimte laat haar kerkelijke karakter goed zien. Ruim 10 meter hoog en een indrukwekkend plafond, hoge gebrandschilderde ramen en een balkon waarop het orgel nog prijkt. De Singelzaal is een lichte en functionele ruimte met een vaste projectie- en geluidset. Hier kunt u in theateropstelling met gemak 200 gasten laten plaatsnemen. Deze ruimte is gegarandeerd een inspirerende plek die uw gasten zich zeker zullen herinneren.

Rôtisserie

Levendig en warm

Deze sfeervolle ruimte, bestemd voor bijeenkomsten, ontvangsten en diners, wordt geaccentueerd door de speelse lichtinval van de antieke ramen. Deze ruimte straalt levendigheid en ontspanning uit, en dat werkt aanstekelijk

Hier is de Grand Feu, een verticaal opstaande grill, het vurige middelpunt van de ruimte. De Grand Feu geeft een gezellige en warme sfeer en is zichtbaar voor alle gasten. Wanneer u kiest voor een buffet in deze zaal, bereiden wij - waar mogelijk - de gerechten aan de Grand Feu.

Tuinkamer

UITZICHT OP DE SFEERVOLLE BINNENTUIN

In onze Tuinkamer komt antiek en modern samen. De ruimte biedt een schitterend uitzicht op het klassieke binnenhof van ons klooster. Onder andere door de inrichting en de atmosfeer is het een uitstekende locatie voor besloten diners, presentaties of een privé-feest.

Direct naast de Tuinkamer vindt u de oude keuken van het voormalige klooster. In deze intieme ruimte kunt u met een gezelschap tot tien personen exclusief dineren of vergaderen.

Kloosterkamers

AUTHENTIEK, OLD MEETS NEW

In de Kloosterkamers merkt u meteen dat onze evenementenlocatie een rijk verleden kent. Er zijn veel verhalen te vertellen over de oudste ruimtes van het klooster. Deze twee inspirerende en praktische ruimtes ademen authenticiteit, met een prachtige schouw en oorspronkelijk plafond. Hier komt qua interieur oud en nieuw perfect samen. 

Bar

BIJZONDERE ONTVANGST

Onze Bar is dé ontmoetingsplaats voor uw gasten. De tot in detail uitgedachte inrichting is zeker bijzonder en stijlvol te noemen. In het thema 'reflectie' zijn in het interieur veel spiegelende oppervlakken te zien. Voorbeelden zijn de rosékleurige bar en wijnwand, de gekleurde glazen lampen en de speciaal ontworpen wandlampen met spiegels.

 

Lounge

EIGENTIJDS DESIGN MET UITZICHT OP KLOOSTERTUINEN

De Lounge is een prachtige ruimte met uitzicht op de kloostertuinen en zeer geschikt voor kleine vergaderingen en intieme diners. De Lounge ligt direct naast de Bar en deze ruimtes kunnen ideaal gecombineerd worden. Door bijvoorbeeld een ontvangst in de Bar, een lunch of een afsluitende borrel.


Textielkunst heeft een prominente plek in onze Lounge. Deze ruimte was vroeger namelijk in gebruik als linnenkamer. Vandaag de dag worden lokale en ambachtelijke ontwerpen bewust gemengd met eigentijds design. Ook de hoogglans gespoten antieke stamtafel is een ware eyecatcher!

Wijnkelder

KNUSSE WARME RUIMTE MET PRIVACY 

De oude keldergewelven dienen als de letterlijke fundamenten voor onze Wijnkelder. Op dit goed bewaarde en verstopte plekje in het klooster is het goed vertoeven. Eeuwen geleden de plek waar monniken hun eten en drinken bewaarden en nu de knusse plek voor bijvoorbeeld een wijnproeverij. De bourgondische muurschilderingen en vaste bar(tafels) maken de ruimte warm en gezellig.

Atelier

PRAKTISCHE RUIMTE MET KARAKTER EN GROEN UITZICHT

Ons Atelier, een goed bewaarde ruimte op de bovenverdieping, is een authentieke en ruime zaal met vele mogelijkheden. Vroeger de slaapplaats voor de kinderen van het Burgerweeshuis en nu perfect voor presentaties, vergaderingen en meer. Het Atelier biedt een prachtig uitzicht op de kloostertuinen en door de houten balken en vloeren een plek die nog echt de historie van het klooster ademt. Deze ruimte is per wenteltrap te bereiken.

Spijskamer

Historische ruimte met authentieke schouw

De Spijskamer is een kleine en praktische ruimte. Deze voormalige keuken uit de tijd van het Burgerweeshuis is met zijn prachtige schouw en uitzicht op onze kruidentuin zeer geschikt voor vergaderingen, diners of bijvoorbeeld als sub-ruimte. De Spijskamer grenst aan de Tuinkamer, van waaruit u direct toegang heeft tot onze binnentuin.

Wij adviseren de Spijskamer voor > Vergadering, Diner en meer.

Binnentuin

Een oase van rust

De Binnentuin behoort tot één van de mooiste die Amersfoort rijk is. Prachtige platanen, de bijzondere fontein en omgeven door de authentieke stenen van het stadsklooster. Een geliefde plek voor velen en een oase van rust in hartje centrum! Bij goed weer kunt u hier volop genieten van ontvangsten, recepties, borrels en nog veel meer.

Kloostertuin

GENIETEN IN EEN GROENE OMGEVING

De Kloostertuin is bij mooi weer een perfecte plek voor heerlijke zomerborrels. De tuin vormt een oase van rust, terwijl u zich toch midden in de stad bevindt. De schommelstoelen, hangmat, zitzakken en gloednieuwe terras zorgen voor een informele en fijne setting voor het houden van goede gesprekken. De Kloostertuin biedt vele knusse hoeken en een groot grasoppervlakte. Dit maakt de tuin karakteristiek en geschikt voor allerlei soorten bijeenkomsten.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Vrijblijvend een offerte aanvragen