About last night…

RVG6012
Fotograaf: Ruud van der Graaf

Een avond waar veel mysterie omheen hing. Een avond vol verrassingen en een avond vol nieuwe uitdagingen. Dat is slechts een korte omschrijving van het enige echte Mondriaandiner.

Tijdens het ontvangst in de kloostertuinen van de Mariënhof werd het eerste gerecht geserveerd. Een amuse met een crème van groente en een lolly van gerookte zalm. Deze laatste werd op spectaculaire wijze gepresenteerd. Ook werden er amuses uitgedeeld door modellen in prachtige ontwerpen, geïnspireerd door Piet Mondriaan, van couturier Irvinx.

Nadat iedereen zijn plek aan de lange tafels had gevonden, en natuurlijk voorzien was van een glas Mondriaanwijn, werd het voorgerecht geserveerd. In doosjes met gekleurde vlakken werden de gerechten opgediend. Met in ieder doosje een andere verrassing waardoor de gasten hun eigen gerecht konden creëren.

Opeens veranderde het zicht. Hoe kan dit hoor ik je afvragen. De volgende gang werd namelijk gegeten met een kleurenbril die verwijst naar de kleurenleer van Goethe. De beleving van het proeven met een kleurenbril voegt niet alleen een interessant experiment toe, maar ook een andere manier van kijken.

‘Hierbij open ik de vergadering…!’ Ho, we gaan alweer snel door naar het rollenspel. Want niet alleen is er genoten van het diner, maar de gasten hebben ook deelgenomen aan een heuse vergadering tussen leden van de kunststroming ‘De Stijl’. Na het sluiten van de vergadering werd het hoofdgerecht geserveerd. Een prachtige geroosterde knolselderij met onder andere gerookte eidooier en gebrande amandelen sierde de borden van de gasten.

Tot slot het spektakelstuk. Het grand dessert! Wauw, live in de Singelzaal werd er een kunstwerk gemaakt. Niet zomaar een kunstwerk, het dessert. Creative Chef Jasper Udink ten Cate creëerde in samenwerking met onze chef kok Patrick Pieters een waar kunstwerk. Verschillende vormen en smaken cake vormden een kunstwerk geïnspireerd op een schilderij van Mondriaan. Met deze klapper kwam de avond tot een einde.

Al met al een avond die niet snel vergeten zal worden!liggend