NIEUW!

Buitengewoon dineren met Hart en Ziel smaken en verhalen uit het klooster door de eeuwen heen

Vanaf heden is het mogelijk om tijdens een bijzonder dinerconcept de smaken en verhalen van het Amersfoortse klooster door de eeuwen heen te proeven. Tijdens een culinair 4-gangendiner kom je meer te weten over de geschiedenis van eten en drinken van het meer dan 500 jaar oude klooster. De ingrediënten die vroeger veel werden gebruikt en in de kloostertuin werden verbouwd zijn in het diner verwerkt en worden anno 2021 op een bijzondere wijze samengesteld en geserveerd. Het diner is voor groepen vanaf 10 personen te reserveren.

Diepgravend onderzoek naar 500 jaar historie

Wat begon als een opdracht om de Tuinkamer te restylen, mondde uit in een onderzoek naar de historie van het pand en de bijbehorende tuinen. In de 500 jaar rijke geschiedenis is een rode draad te herkennen. Zo hebben voeding en (ver)zorgen altijd een belangrijke rol gehad binnen de muren van het klooster. Het onderzoek eindigde dan ook met ontdekkingen van historische verhalen over eten en drinken.

Een co-creatie met lokale ondernemers

Het resultaat is een nieuw interieur voor de Tuinkamer, een bijzondere fotoserie over zorg en voeding en een buitengewoon 4-gangendiner. Dit alles bij elkaar zorgt voor een compleet dinerconcept en een ware beleving.

Bij het concept zijn diverse lokale ondernemers betrokken die allen een belangrijke bijdrage leveren waardoor het concept tot in de puntjes is uitgewerkt. De diners worden gehouden in de Tuinkamer, die is gerestyled door Studio Zebra. In deze zaal hangt een bijpassende fotoreeks van Mariël en Ester Overmars die de verhalen van zorg en voeding in beeld brengen. Met de prachtige tafelstukken van Quino Bloembinders wordt de tafels gedecoreerd.

Op het gebied van eten en drinken zorgt partner Wijnhuis Van Druiven voor de bijpassende wijnen en de chef-kok van de Mariënhof met zijn team én wijnbar Zuster Margaux voor een heerlijke wijn- en spijsbeleving.

Buitengewoon Dineren

Het gangendiner bestaat uit gerechten waarin producten worden gebruikt die ook vroeger een belangrijke rol hadden in de Mariënhof. Van de erwtensoep die vaak in het weeshuis op het menu stond, de veel gegeten groentes door de monniken tot aan de walnoten die van de notenbomen voor het klooster kwamen. Ook luxe producten uit die tijd die op feestdagen werden gegeten, zoals peer en rozijnenbrood, zijn terug te vinden in het menu. Voorafgaand aan het diner krijgt het gezelschap een exclusieve rondleiding.

Meer informatie

Interesse of meer informatie over buitengewoon dineren in de Mariënhof? Klik hier voor alle informatie.