Vandaag werden Cesare Bentvelzen (24) en Carmen Visser (23) uit Amersfoort met hun horecaconcept ‘BUUF in de Serre’ uitgeroepen tot winnaars van de Hart & Ziel wedstrijd van de Mariënhof. Zij winnen daarmee een eigen plek in de Serre waar zij het publiek binnenkort laten genieten van hun ambachtelijke taarten.

Carmen Visser en Cesare Bentvelzen namen het tijdens de finale in de Mariënhof op tegen Wijnbar Miró van Eline Groenendijk en Erik van Bommel en Klooser van Stefanie van Pelt, Nandi Steegman en Joyce Giesen. Deze drie finalisten waren tijdens de voorrondes door de jury geselecteerd uit ruim 20 inzendingen.
Tijdens de feestelijke finale pitchten de kandidaten hun concept voor jury en publiek. Voorafgaand aan de finale kon ook het publiek online meestemmen. Hier werd met ruim 2000 stemmen enthousiast gehoor aan gegeven. Met de stemuitslag en het eindoordeel van de vakjury kwam BUUF in de Serre als winnaar uit de bus.

VLIEGENDE START OM DROOM TE REALISEREN

Cesare Bentvelzen en Carmen Visser ontvingen uit handen van pandbewaarder Pieter Aalbers een symbolische sleutel waarmee zij de deuren van de Serre mogen openen. Zij krijgen deze ruimte twee jaar lang kosteloos tot hun beschikking om hun droom te realiseren.Om ze te supporten overhandigde Nic Kors van Rabobank Amersfoort hen een cheque van 2,500 euro als startbedrag. Daarnaast zullen ook de leden van de jury beschikbaar zijn voor coaching.

TAART CENTRAAL IN BUUF IN DE SERRE

Bij BUUF in de Serre staat taart centraal. Carmen Visser en Cesare Bentvelzen: “Onze taarten zijn ambachtelijk en eerlijk, gericht op smaak en niet op uiterlijk. Wat BUUF veelzijdig maakt is een taartaanbod voor iedereen. De zoetekauw kan bij ons terecht maar wij hebben ook hartige taart op de menukaart staan. Taart kan eigenlijk op ieder moment van de dag en altijd. Of je nu jarig bent, een baaldag hebt, omdat je van iedere dag een feestje wilt maken of gewoon omdat het woensdag is. De taart kan genuttigd worden bij ons in de Serre maar we maken ze ook op bestelling.”

Pieter Aalbers, Pandbewaarder van de Mariënhof, kijkt uit naar de samenwerking: ‘’Alle drie de finalisten sloten met hun concept perfect aan bij onze gedachtegang, de Mariënhof teruggeven aan de stad. Naast het ondernemen met Hart & Ziel sprong BUUF er bovenuit met de ambacht die van hun concept afspat. Voor oud ambacht in een nieuw jasje is ons monumentale klooster natuurlijk erg geschikt.’’

Cesare Bentvelzen en Carmen Visser willen deze zomer de deuren van BUUF in de Serre openen.