Zoals jullie weten ondernemen Adriaan en ik veelal op gevoel. Natuurlijk zetten we wel een strakke organisatie neer, bieden we operationele excellentie en kloppen alle cijfers, maar we luisteren vooral naar ons onderbuik gevoel als we in de verre toekomst kijken.
Na ruim 1,5 jaar van voorbereidingen tekenden we vorige week de koopovereenkomst van de ‘stenen’ Mariënhof. Een mijlpaal die we niet hadden kunnen bereiken zonder de hulp van velen. In het bijzonder een zeer goede partner die héél erg veel verstand heeft monumentale panden, het duurzaam restaureren, renoveren en nog veel meer.

Als jong en succesvol bedrijf hadden we wel wat spaarcenten op onze rekening staan, maar lang niet genoeg om het monumentale stadsklooster te kopen. Laat staan genoeg spaargeld om het pand te kunnen renoveren. Dit is tegen alle verwachtingen in toch gebeurd en het besef komt langzaam dat we nu echt een nieuw hoofdstuk gaan toevoegen aan de rijke historie van de Mariënhof.
Tijdens de renovatie van het plafond (weten jullie nog in blog 1?) leerden we onze nieuwe partner in crime kennen en voelde het direct goed. Passie, liefde en aandacht voor monumentale panden en bovenal warme persoonlijkheden die we leerden kennen. Het werd in deze turbulente tijd duidelijk dat de Mariënhof weleens de kans zou zijn om samen onze dromen waar te gaan maken: hét stadsklooster van Amersfoort kopen om duurzaam te gaan renoveren, exploiteren en het pand vervolgens terug te geven aan de stad!

De ratio zei echter geheel iets anders: “Gebruik je spaarcenten als buffer voor slechtere tijden”. Maar nee, Adriaan en ik willen vooruit. We hebben het volste vertrouwen in onze bedrijven en ook in onze teams. Alles wat we verdienen investeren we direct weer in ons bedrijf en zo ook deze grote stap. Want je kan pas duurzaam ondernemen als het huis waarin je onderneemt ook met je mee kan groeien en ontwikkelen. Dan moet je dus zelf aan de knoppen zitten!
De vastgoedwereld is helemaal nieuw voor ons, laat staan de vastgoedwereld van monumentale panden. Maar o, wat zijn we bevoorrecht dat wij durven te luisteren naar ons onderbuik gevoel en dat we hierdoor steeds weer prachtige mensen ontmoeten en onze bedrijven kunnen blijven ontwikkelen!