Afgelopen week stond ik vroeg op om de Amerikaanse verkiezingsuitslag te volgen en ik werd er stil van. De uitslag kwam voor mij als volledig onverwacht en gaf me een verbijsterend gevoel. Natuurlijk werkt het zo dat de meeste stemmen gelden, maar toch een kater.

De afgelopen weken is er in onze directe omgeving ook veel gebeurd rondom stemmen tellen. Binnen de Amersfoortse politiek is het heel onrustig geweest over bepaalde onderwerpen. Er ontstond zelfs een publiek protest door de genomen raadsbeslissingen en de krant stond er bol van! Er werd mij regelmatig om een mening gevraagd, maar ik kon maar niet verder komen dan mijn slogan; ‘Waar deuren dicht gaan, gaan er weer andere deuren open’.

Is dat oppervlakkig, is dat wegkijken? Nee, het is echt mijn diepste kern, mijn diepste overtuiging over hoe ik in het leven sta en hoe Adriaan en ik onze bedrijven runnen. Op dit moment staan we aan de vooravond van een aantal belangrijke strategische beslissingen, maar hebben wij weinig invloed op het eindresultaat. We zijn overgeleverd aan de stem van derden. Ja, Adriaan en ik kunnen daar soms echt last van hebben dat we geen invloed kunnen uitoefenen op bepaalde processen, maar gelukkig weten wij ons altijd weer te resetten. En dat puur op het diepe geloof in daar waar de deuren dicht gaan, er echt wel weer andere deuren openen.

We geven elkaar houvast en praten elkaar moed in als de een er even minder in gelooft dan de ander en geloof me, tot nu toe is alles op zijn pootjes terecht gekomen. Zolang je er maar positieve energie in blijft steken en echt vertrouwt op het goede van de mens en ook op de energie van het universum. Zweverig? Nee, echt onze diepste overtuiging.

Ik besef me nu ineens dat er sinds de geboorte van mijn zoon 14 jaar geleden de volgende spreuk van BONO op mijn slaapkamer hangt;

‘Live your dream and dream out loud, in times of sorrow you always hear the echo of your dreams’ 

Oftewel; hou vertrouwen in het goede, want uiteindelijk zal alles goedkomen.