Na ruim 3 jaar knallen, draaiden we eind vorig jaar eindelijk break-even op onze locatie in Amersfoort. Oftewel, we maken geen winst, maar bovenal geen verlies! Heel veel bloed, zweet en tranen heeft dit gekost en zonder de inzet van velen was het nooit gelukt in drie jaar.
Ik hoor het je denken: “Waar zijn Adriaan en Pieter aan begonnen? Drie jaar alles gegeven en nu pas break-even?” Toch is het precies gegaan zoals we hadden gedacht qua resultaat. Natuurlijk hebben we tegenslagen gehad zoals schades aan het pand, gedoe met vergunningen en blikseminslag, maar het positieve gevoel overheerst.

Groei door verbinding

Naast het verzorgen en verrassen staat verbinden bij ons hoog in het vaandel. We weten als geen ander dat historisch erfgoed iets zegt over de stand van zaken van het land, hoe er tegen cultuur wordt aangekeken en dat het veel zegt over onze tradities. Maar bovenal verbindt monumentaal erfgoed een stad en wij hebben dat vanaf dag 1 centraal gezet. Verbinden is dus soms belangrijker dan direct financieel resultaat bereiken als je onderneemt in een monumentale locatie. De Mariënhof verdient het om duurzaam ontwikkelt te worden. Met rust en visie dus. Wij geloven er rotsvast in dat als je verbindt en durft te delen, je uiteindelijk veel sneller kan vermenigvuldigen.
We zijn dan ook bijzonder trots op alle kunstenaars die de mooiste kunstwerken bij ons tentoonstellen waardoor de Mariënhof is gaan leven, ook op dagen dat het minder druk is (kom ook eens kijken!). Maar wat dacht je van het verbinden van jonge talenten aan het eeuwenoude stadsklooster? Denk maar aan de dames van BUUF in de Serre of aan onze eigen talenten die nationale awards wonnen afgelopen jaar.

Samen bereik je meer

Met elkaar kunnen we het verschil maken en daarom nodigen we samen met andere horecaondernemers jaarlijks alle vrijwilligers uit die in de toeristische sector in Amersfoort actief zijn. Omdat ze belangrijk zijn voor het promoten van de stad. En niet alleen zij maken het verschil. We gaan daarom dit jaar nog een stap verder in het verbinden. Ook andere lokale helden worden in het zonnetje gezet. Denk aan de vrijwilligers van het filmhuis, maar ook aan lokale toprestaurateurs en detaillisten. We verbinden ze graag aan ons, maar ook met elkaar.

Samen hebben we veel meer impact. Daar geloof ik in. Dus gaan we rustig verder met het duurzaam ontwikkelen van de Mariënhof. En die financiële winst, die komt nog wel.