KUNST IN DE MARIËNHOF


Onze locatie is verrijkt met een kunstcollectie van een selecte groep kunstenaars en de teenslipperkunst van Ocean Sole . De verschillende werken en kunstvormen zijn overal te zien !

De kunstcollectie wordt regelmatig verwisseld, zodat er bij ons telkens weer iets nieuws valt te bewonderen. Dat maakt de samenwerking zo leuk, want het continu in beweging zijn en het 'delen' van de Mariënhof is precies wat wij zo belangrijk vinden! 

 

TEENslipperkunst ocean sole

De kleurrijke dierenbeelden van Ocean Sole kleden sinds kort de Mariënhof aan. Deze milieuvriendelijke kunstwerken bestaan volledig uit teenslippers, afkomstig uit de ‘Plastic Soep’ in de Oceaan.

Van levensgrote giraf tot schildpad en van nijlpaard tot zebra, de meest bijzondere dieren verrijken de gangen, tuinen en ruimtes. Deze bijzondere kunstwerken zijn niet alleen te zien, maar ook te koop.

De ‘Plastic Soep’ is een eiland van ronddrijvende plastics in de oceaan met een omvang van 34 keer de grootte van Nederland. Ocean Sole verzamelt en verwerkt jaarlijks zo’n 400.000 teenslippers tot kunstwerken. De werken vertellen op een leuke manier een belangrijke boodschap over het belang van de bescherming van het zeemilieu. Daarnaast creëert Ocean Sole werkgelegenheid. In Nairobi alleen al heeft de organisatie ongeveer 100 mensen werk gebracht. Lees meer over het verhaal van Ocean Sole op www.nicmic.nl

vergaderzaal-amersfoort-zaalverhuur-vergaderlocatie-trouwlocaties-bruiloft-locaties-congrescentrum

vergaderzaal-amersfoort-zaalverhuur-vergaderlocatie-trouwlocaties-bruiloft-locaties-congrescentrum
 

kunst expositie 

Verrassende kunst in nieuwe en kleurrijke lente expositie
Bewonder tot en met eind juli de  voorjaarsexpositie van uiteenlopende kunstenaars in de Mariënhof! Onze (huis)kunstenaar Norbertus heeft met een interessante variatie aan kunst gezorgd voor weer een bijzondere expositie. Kom langs en laat je inspireren door de diversiteit en kleurrijke beelden! 

  • Hans van Horck is een internationaal zeer succesvol schilder en laat zich inspireren door de mythologieën van Europa, Azië, Afrika en Noord-Amerika. Van Horck gebruikt figuratieve elementen en mooie expressieve kleuren om emotionele indrukken zichtbaar te maken in zijn schilderkunst.
  • Theo Broeren is de kunstenaar van vrolijke taferelen. Zijn werk is zowel nationaal als internationaal bekend en word door kenners gezien als hedendaagse, figuratieve kunst met een knipoog.
  • Kunstenares Jacqueline Pronk (Jacq) maakt prachtige collages van papier waar ze Media Art voor gebruikt. Haar kunst komt van binnen waar haar creativiteit alle ruimte krijgt.
  • Kunstenares Linda van Drie maakt grotendeels portretten en haar schilderijen hebben een groot raakvlak met grafische vormgeving door de vorm, kleur en vlakverdeling. 

Benieuwd?  Loop rustig binnen, wij zijn dagelijks geopend tussen 12.00 uur en 17.00 uur en de toegang is gratis. Ontdek tijdens het wandelen door onze prachtige oude kloostergangen de werken van de kunstenaars. Niet alleen de gangen, maar ook andere mooie ruimtes zijn hiervoor in gebruik.

In combinatie met een kopje koffie en taart van BUUF of een bezoek aan onze wijnbar Zuster Margaux is deze expositie een leuk en verrassend uitstapje!