KUNST IN DE MARIËNHOF


Onze locatie is verrijkt met een kunstcollectie van een selecte groep kunstenaars en de teenslipperkunst van Ocean Sole . De verschillende werken en kunstvormen zijn overal te zien !

De kunstcollectie wordt regelmatig verwisseld, zodat er bij ons telkens weer iets nieuws valt te bewonderen. Dat maakt de samenwerking zo leuk, want het continu in beweging zijn en het 'delen' van de Mariënhof is precies wat wij zo belangrijk vinden! 

 

TEENslipperkunst ocean sole

De kleurrijke dierenbeelden van Ocean Sole kleden sinds kort de Mariënhof aan. Deze milieuvriendelijke kunstwerken bestaan volledig uit teenslippers, afkomstig uit de ‘Plastic Soep’ in de Oceaan.

Van levensgrote giraf tot schildpad en van nijlpaard tot zebra, de meest bijzondere dieren verrijken de gangen, tuinen en ruimtes. Deze bijzondere kunstwerken zijn niet alleen te zien, maar ook te koop.

De ‘Plastic Soep’ is een eiland van ronddrijvende plastics in de oceaan met een omvang van 34 keer de grootte van Nederland. Ocean Sole verzamelt en verwerkt jaarlijks zo’n 400.000 teenslippers tot kunstwerken. De werken vertellen op een leuke manier een belangrijke boodschap over het belang van de bescherming van het zeemilieu. Daarnaast creëert Ocean Sole werkgelegenheid. In Nairobi alleen al heeft de organisatie ongeveer 100 mensen werk gebracht. Lees meer over het verhaal van Ocean Sole op www.nicmic.nl

vergaderzaal-amersfoort-zaalverhuur-vergaderlocatie-trouwlocaties-bruiloft-locaties-congrescentrum

kunst expositie 

Veelzijdige kunst en foto expositie
Bewonder tot en met begin oktober een veelzijdige expositie in de Mariënhof! Onze (huis)kunstenaar Norbertus heeft met een interessante variatie aan kunst voor weer een bijzondere expositie gezorgd.
Kom langs en laat je inspireren door de diversiteit en kleurrijke beelden! 

  • Hans van Horck is een internationaal zeer succesvol schilder en laat zich inspireren door de mythologieën van Europa, Azië, Afrika en Noord-Amerika. Van Horck gebruikt figuratieve elementen en mooie expressieve kleuren om emotionele indrukken zichtbaar te maken in zijn schilderkunst.
  • Theo Broeren is de kunstenaar van vrolijke taferelen. Zijn werk is zowel nationaal als internationaal bekend en word door kenners gezien als hedendaagse, figuratieve kunst met een knipoog.
  • Foto expositie 'Heilig Vuur' van Gerrit Veenendaal  laat bekende Amersfoorters zien met een voor hem of haar belangrijk voorwerp. Verschillende bekende Amersfoortse gezichten als Burgemeester Bolsius, kunstenaar Norbertus, Sylvia Krebber, Zanger Aristakes, wereldkampioen Susan Rekveld en vele meer stonden model.

Benieuwd?  Loop rustig binnen, wij zijn dagelijks geopend tussen 12.00 uur en 17.00 uur en de toegang is gratis. In combinatie met een kopje koffie en taart van BUUF of een bezoek aan onze wijnbar Zuster Margaux is deze expositie een leuk en verrassend uitstapje!