KUNST IN DE MARIËNHOF


Onze locatie is verrijkt met een kunstcollectie van een selecte groep kunstenaars en de teenslipperkunst van Ocean Sole . De verschillende werken en kunstvormen zijn overal te zien !

De kunstcollectie wordt regelmatig verwisseld, zodat er bij ons telkens weer iets nieuws valt te bewonderen. Dat maakt de samenwerking zo leuk, want het continu in beweging zijn en het 'delen' van de Mariënhof is precies wat wij zo belangrijk vinden! 

 

TEENslipperkunst ocean sole

De kleurrijke dierenbeelden van Ocean Sole kleden sinds kort de Mariënhof aan. Deze milieuvriendelijke kunstwerken bestaan volledig uit teenslippers, afkomstig uit de ‘Plastic Soep’ in de Oceaan.

Van levensgrote giraf tot schildpad en van nijlpaard tot zebra, de meest bijzondere dieren verrijken de gangen, tuinen en ruimtes. Deze bijzondere kunstwerken zijn niet alleen te zien, maar ook te koop.

De ‘Plastic Soep’ is een eiland van ronddrijvende plastics in de oceaan met een omvang van 34 keer de grootte van Nederland. Ocean Sole verzamelt en verwerkt jaarlijks zo’n 400.000 teenslippers tot kunstwerken. De werken vertellen op een leuke manier een belangrijke boodschap over het belang van de bescherming van het zeemilieu. Daarnaast creëert Ocean Sole werkgelegenheid. In Nairobi alleen al heeft de organisatie ongeveer 100 mensen werk gebracht. Lees meer over het verhaal van Ocean Sole op www.nicmic.nl

vergaderzaal-amersfoort-zaalverhuur-vergaderlocatie-trouwlocaties-bruiloft-locaties-congrescentrum