KUNST IN DE MARIËNHOF


Onze locatie is verrijkt met een kunstcollectie van een selecte groep kunstenaars en de teenslipperkunst van Ocean Sole . De verschillende werken en kunstvormen zijn overal te zien !

De kunstcollectie wordt regelmatig verwisseld, zodat er bij ons telkens weer iets nieuws valt te bewonderen. Dat maakt de samenwerking zo leuk, want het continu in beweging zijn en het 'delen' van de Mariënhof is precies wat wij zo belangrijk vinden! 

 

TEENslipperkunst ocean sole

De kleurrijke dierenbeelden van Ocean Sole kleden sinds kort de Mariënhof aan. Deze milieuvriendelijke kunstwerken bestaan volledig uit teenslippers, afkomstig uit de ‘Plastic Soep’ in de Oceaan.

Van levensgrote giraf tot schildpad en van nijlpaard tot zebra, de meest bijzondere dieren verrijken de gangen, tuinen en ruimtes. Deze bijzondere kunstwerken zijn niet alleen te zien, maar ook te koop.

De ‘Plastic Soep’ is een eiland van ronddrijvende plastics in de oceaan met een omvang van 34 keer de grootte van Nederland. Ocean Sole verzamelt en verwerkt jaarlijks zo’n 400.000 teenslippers tot kunstwerken. De werken vertellen op een leuke manier een belangrijke boodschap over het belang van de bescherming van het zeemilieu. Daarnaast creëert Ocean Sole werkgelegenheid. In Nairobi alleen al heeft de organisatie ongeveer 100 mensen werk gebracht. Lees meer over het verhaal van Ocean Sole op www.nicmic.nl

vergaderzaal-amersfoort-zaalverhuur-vergaderlocatie-trouwlocaties-bruiloft-locaties-congrescentrum

Schermafbeelding 2017-10-17 om 16.04.16.png

KUNSTEXPOSITIE “KANT” IN DE MARIËNHOF

Onder leiding van onze (huis)kunstenaar Norbertusis op vrijdag 13 oktober een nieuwe expositie geopend.  De expositie met de titel  “KANT” is een tentoonstellingmet een knipoog naar het gedachtegoed van de Duitse filosoof Immanuel Kant (1724 – 1804). 

De expositie gaat over de diverse kanten van de werkelijkheid, waar we onderscheiding maken tussen de BinnenKant en de ZijKant. Beide ‘Kanten’ worden vertegenwoordigd door verschillende kunstenaars. Maartje Strik, Marieloes Reek, Peter van den Akkeren Ron Jagers hebben verantwoording voor de BinnenKant. Zij hebben als leidraad het citaat: “Alleen de afdaling in de hel van de zelfkennis bereidt de weg naar de goddelijkheid” van Immanuel Kant. 

Kunstenaar Hannah Blom neemt de ZijKant voor haar rekening. Zij bouwt een beeld in Galerie de Ploegh onder het motto “Ruimte en tijd zijn de constituerende beginselen van alle ervaring: ruimte en tijd maken ervaring eerst mogelijk”. 

Nieuwsgierig geworden? De expositie hangt bij ons tot en met 10 januari 2018 en is dagelijks vrij te bezoeken.Doordeweeks geopend van 09.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 12.00 uur tot 17.00.