Af en toe vraag ik mijzelf wel eens af waar we eigenlijk aan begonnen zijn. Zo ook toen er in de Mariënhof een brok steen van het monumentale dak door het plafond kwam zetten… Een steen door het plafond, terwijl we juist in een lekkere flow zaten, jemig!
Eerlijk is eerlijk. Ik heb even met mijn handen in m’n haar gezeten. Een flinke renovatie – en dus een ruimte minder – op de planning was niet hoe ik het begin van 2016 voor ogen had. Meteen overschakelen op crisismanagement dus.

Toen ik daar mee bezig was, besefte ik dat we het helemaal niet moeten zien als crisis, maar juist als iets waar we sterker uit gaan komen. Want ja, er moet iemand optimistisch blijven. En juist ik ben degene die altijd tegen iedereen roept: “wees creatief in oplossingen!” Dit was hét moment om dat te bewijzen.

Borrelen tussen de steigers, onze Binnentuin laten overkappen en de ‘voorheen nooit gebruikte’ gangen er meer bij betrekken en benutten. 
Op zo’n onverwachts moment word ik weer herinnerd aan het fantastische kernteam dat we naast ons hebben staan. De veerkracht die het team kan bieden en de betrokken samenwerking met vaste partners zorgen ervoor dat we iedere tegenslag kunnen omzetten naar een nieuwe kans.

Daarnaast heeft deze gebeurtenis ook gezorgd voor een nog warmere fanrelatie met opdrachtgevers en relaties. We nemen ze mee, laten ze betrokken zijn en maken ze zo onderdeel van onze uitdaging.

Zo’n steen kan mijn liefde voor karakteristieke panden niet veranderen. Eerlijk gezegd geven de constante uitdagingen van onze unieke panden me kriebels. Positieve kriebels wel te verstaan, want ze motiveren me om creatief te zijn. De panden helpen ons herinneren dat we als ondernemers continu in beweging moeten blijven. Niet alleen om de prachtige locaties te onderhouden, maar ook om zelf voorop te blijven lopen.
Onze panden met karakter verrassen iedereen, elke dag weer. Wat ben ik trots dat ik dat dagelijks mag ervaren!

Mijn 3 tips:

  1. Omdenken: bedenk een crisis en ga na welke POSITIEVE gevolgen het gaat hebben. Zeker dat je dan tot nieuwe inzichten komt.
  2. Een sterk kernteam en vaste partners zorgen voor een snelle schakeling en creëren nieuwe kansen (ik spreek uit ervaring).
  3. Open en betrokken communicatie zorgt voor meer fans.

Hopelijk ben jij nu ook geïnspireerd. Meer weten? Bel me of stuur een appje!

Pieter Aalbers (06-51058907)