Compositie Koninklijk Huis te horen in kloostertuin Mariënhof Amersfoort

Soundperfume Mariënhof speelt koninklijke klanken in aanloop naar Koningsdag

Amersfoort, 23 april 2019 – Mariënhof Amersfoort heeft speciaal voor Koningsdag een aanvullende compositie gemaakt op de huidige Soundperfume die te beluisteren is op de locatie waar de koninklijke familie de route start op Koningsdag. Zo zijn er in de kloostertuinen van de Mariënhof onder andere klanken te horen van het huwelijk van het Koningspaar in 2002.

Over Soundperfume

Geen alledaagse klanken komen uit de muren van de Mariënhof maar een geheel eigen Soundperfume is te horen in de kloostergangen en tuinen. Een collage van klanken, sferen en geluiden laat de Mariënhof tot leven komen. De geschiedenis van de Mariënhof en de stad weerklinken op bijzondere wijze door de locatie. Zo klinkt gezang van monniken, het gelach van kinderen van het burgerweeshuis en een luidende Sint-Joriskerk. Dit allemaal in combinatie met hedendaagse melodieën en geluidseffecten. De bezoeker wordt op zeer subtiele wijze meegenomen in de 500 jaar oude wereld van de Mariënhof. De Soundperfume is gecomponeerd door een van Nederlands meest voor aanstaande media componisten

Koningsdag Soundperfume

Speciaal voor Koningsdag heeft de Mariënhof haar Soundperfume nu verreikt met koninklijke geluiden. Zo zijn onder andere uitspraken van prins Claus en de geboortespeech van koning Willem-Alexander te horen in de Amersfoortse kloostertuinen. Beluister hieronder een korte versie van de speciale Soundperfume.

Over Mariënhof Amersfoort

Mariënhof Amersfoort is een monumentale erfgoedlocatie met ruim 500 jaar geschiedenis. Momenteel wordt de Mariënhof gebruikt als congres- en evenementenlocatie waar alle soorten ontmoetingen kunnen De evenementenlocatie kent 10 ruimtes, een karakteristieke binnentuin en kloostertuinen.

Over Koningsdag 2019 Amersfoort

Op 27 april aanstaande bezoekt de koninklijke familie Amersfoort. De start van de route begint op de Kleine Haag bij de Mariënhof en eindigt op het Eemplein. De route die de Oranjes lopen is 1.075 meter lang en vol geprogrammeerd met evenementen en ontmoetingen.