Mariënhof Amersfoort heeft haar deuren opengezet voor een select groepje kunstenaars. Diverse kunstwerken, van beeldhouwwerken tot schilderijen, zijn vanaf nu te bewonderen in de zalen en gangen van de Mariënhof. Voor de kunstenaars een mooie locatie om hun kunst te exposeren en voor de Mariënhof een mooie verrijking voor haar locatie.

Norbertus Verduijn, Anthony Vauleon, Gert van Reenen, Mary Treu en Bertus Herman de Bruin zijn de vijf kunstenaars die momenteel met hun werken verspreidt in de Mariënhof hangen. Met haar vele ruimtes, gangen en kleine hoekjes is de Mariënhof altijd een locatie die je blijft verrassen. Door de collectie is het bijna onmogelijk geworden om uitgekeken te raken op deze bijzondere locatie, er is altijd wat te zien en te ontdekken.

De collectie zal regelmatig worden verwisseld, waardoor er telkens weer iets nieuws te bewonderen valt in de Mariënhof. Daarom past deze samenwerking zo goed bij de Mariënhof. Continu in beweging en het ‘delen’ van de Mariënhof is wat pandbewaarders Pieter Aalbers en Adriaan Derksen zo belangrijk vinden.