NIEUWE EXPOSITIE IN DE MARIËNHOF TER ERE VAN 150 jaar mondriaan

De Mariënhof wordt het hele jaar door verrijkt met kunst. Gedurende het jaar zijn er dan ook wisselende exposities en valt er telkens iets nieuws te bezichtigen. Deze samenwerking met verschillende kunstenaars zorgt voor beweging en vernieuwing in ons klooster. Sinds kort hangt er ter ere van 150 jaar Mondriaan een nieuwe expositie in de kloostergangen, namelijk de expositie van Henk van Aller!

EXPOSITIE HENK VAN ALLER

Henk van Aller vindt het een grote eer om in het jaar van Piet Mondriaan’s 150ste geboortedag zijn werk hier in Amersfoort te exposeren. In zijn abstracte schilderwerk is de inspiratie van onder andere Mondriaan namelijk duidelijk te herkennen. Momenteel zijn 18 van zijn werken op paneel te bezichtigen in de Mariënhof.

Henk van Aller heeft 10 jaar intensief gewerkt aan zijn werken en laat zich naast Mondriaan ook inspireren door M.C. Escher en V. Vasarely. ”Mijn werk is voornamelijk opgebouwd uit rechte lijnen. Daardoor is er steeds weer iets anders te zien en valt er steeds op een andere manier iets te ontdekken door het spel van lijnen, kleuren en optische illusies, ondersteund door een associatieve titel ter versterking van de verbeelding. Ik streef er voortdurend naar een evenwichtige compositie te creëren. Alles wordt met potlood en ruitjespapier volgens een zelf bedacht systeem voorbereid en uitgewerkt”, aldus van Aller. Het is tijdrovend en ‘ouderwets’ handwerk en hier komt zeker geen computer aan te pas!