Ieder jaar organiseert ondernemersmagazine OnderNamen de verkiezing omtrent de Gouden Parel Amersfoort. Pieter Aalbers is dit jaar één van de genomineerde die kans maakt om in december de Gouden Parel 2016 te winnen. Voor Pieter Aalbers kwam zijn nominatie als een ware verrassing. ‘’Wat een onverwachte en aangename verrassing om genomineerd te zijn en te staan tussen topondernemers Herman Beens, Rob Jansen en Arjan van Asselt! Hoewel we nog maar net twee jaar op weg zijn, ben ik super trots op ons team dat we dit nu al bereikt hebben. Een bevestiging dat we op de goede weg zijn‘’, aldus Pieter.

OVER DE GOUDEN PAREL

OnderNamen benoemd in een ranking 50 Amersfoortse ondernemers en beleidsbepalers die zich in het voorbije jaar op positieve wijze hebben onderscheidden. Een verkiezing waarbij de winnaar wordt gekozen aan de hand van een vakjury, ondernemers en publieksstemmen. In deze jaarlijks terugkerende verkiezing zijn naast Pieter Aalbers ook ondernemers Herman Beens en Heilijgers-duo Rob Jansen en Arjan van Asselt genomineerd. Lees meer over de Gouden Parel op de website van OnderNamen.

EEN BEWOGEN JAAR IN HET ONDERNEMERSCHAP.

Sinds Pieter samen met zijn compagnon en goede vriend Adriaan Derksen in 2014 intrede deed in de Mariënhof, noemen zij zichzelf pandbewaarders. Samen hebben zij deze afgelopen twee jaar hard gewerkt om een nieuw hoofdstuk aan de rijke geschiedenis van de Mariënhof toe te voegen. Naast een succesvolle evenementenlocatie voor o.a. congressen, vergaderingen en bruiloften hebben ze de afgelopen jaren nog veel meer functies aan de Mariënhof gegeven. Zo zitten er inmiddels twee horecazaken in de locatie gevestigd, namelijk BUUF in de Serre en wijnbar Zuster Margaux. Ook zijn het hele jaar door kunstexposities te bezichtigen en organiseren ze geregeld eigen evenementen.

Pieter blikt bij zijn nominatie terug op een pittige start van 2016. Een onverwachte renovatie aan het dak zorgde dat een groot gedeelte van de Mariënhof maandenlang achter gesloten deuren zat: ”Voor ons begon 2016 met een flinke tegenvaller met de renovatie van onze Rôtisserie en Singelzaal. Vier maanden lang konden wij niet beschikken over onze grootste en best geboekte ruimtes en ja, dat had wel wat voeten in de aarde! Gelukkig hebben we een team met veel weerbaarheid en positieve energie. We hebben hard gewerkt om iedereen van een goed alternatief te voorzien en creatief onze locatie in te zetten. Ik ben trots op ons team en geloof dat we er sterker uit zijn gekomen”.

In de zomer van 2016 is er een nieuw concept ontwikkeld die weer bijdraagt aan het teruggeven van de Mariënhof aan de stad. In juni opende wijnbar Zuster Margaux in de Mariënhof. Een sindsdien veel bezochte wijnbar met een eigentijds design van Amersfoortse creatieven, prachtige wijnen en een fijn terras.

Pieter is dankbaar en trots op alle bewegingen binnen de Mariënhof: ”Het is juist de beweging die we met elkaar in gang hebben gezet, daar moeten we trots op zijn. Waar die beweging naartoe zal leiden is nog niet vastomlijnd, maar de resultaten zijn er! In 2016 zijn ruim 10.000 unieke bezoekers extra door de monumentale deuren van de Mariënhof gekomen.

GENOMINEERD VOOR ZIJN INZET VOOR AMERSFOORT

Naast zijn liefde en gedrevenheid het rijksmonument terug te geven aan de stad doet Pieter nog veel meer in en voor Amersfoort waaraan hij deze nominatie dankt. Zo zit hij in het bestuur van Citymarketing Amersfoort, organiseert en draagt bij aan diverse evenementen waaronder de Amersfoortse Haringparty en geeft kunst een mooi podium in zijn locatie. Een ondernemer met hart en ziel waarbij de liefde voor de stad én zijn locatie er vanaf straalt!