Donderdag 23 augustus – Op 1 september zal de gehele exploitatie van Landgoed Brakkesteyn – event & congreslocatie met daarbij shortstay appartments en restaurant Beau – worden overgenomen door The Attention Group in samenwerking met Kees Aalbers. Het bijzondere landgoed is een begrip in Nijmegen en zal de komende jaren verder worden ontwikkeld.

‘Sommige kansen komen zomaar ineens op je pad en wij waren klaar voor een verdere groei van ons bedrijf’, aldus Pieter Aalbers en Adriaan Derksen, de eigenaren van The Attention Group die ook al enkele jaren zeer succesvol Muntgebouw Utrecht en Mariënhof Amersfoort exploiteren. De dagdagelijkse leiding zal in handen zijn van Kees Aalbers. De geboren en getogen Nijmegenaar heeft veel ervaring in het exploiteren van locaties en het omturnen van concepten.  ‘Wij hebben altijd gezegd dat bijzondere monumentale locaties enkel succesvol kunnen worden gerund als de eigenaar ook zelf dagdagelijks aanwezig is.’ aldus Pieter Aalbers.  ‘Kees zal aanspreekpersoon zijn en met zijn ruime ervaring, kennis en lokaal netwerk ondernemen. Vanuit The Attention Group zullen we hem daarbij optimaal ondersteunen en in gezamenlijkheid zullen we alle onderdelen verder gaan optimaliseren en ontwikkelen.’

Eerste zichtbare verandering

In het najaar zal het koetshuis worden uitgebreid met een grote serre waardoor er nog meer ruimte ontstaat voor grootschalige events. Een lang gekoesterde droom van vele Nijmegenaren wordt hiermee werkelijkheid en zal een grote impuls geven in de beleving van de gasten. Daarnaast zullen er – net zoals dit eerder is bewezen in de Mariënhof – allerhande concepten en activiteiten worden ontwikkeld om het landgoed weer ‘terug te geven aan de stad’. Kees Aalbers: ‘Op dit moment is de drempel van het landgoed wat te hoog, het landgoed moet weer gaan bruisen als voorheen en het team van Adriaan en Pieter heeft zich de afgelopen jaren bewezen dat zij dit als geen ander kunnen’, Ook Pieter Aalbers is trouwens in Nijmegen geboren en getogen; Kees en Pieter zijn broers en hebben in het verleden al vaker samengewerkt.

Over Landgoed Brakkesteyn

Landgoed Brakkesteyn dateert al uit 1654, toen ‘Brackesteyn’ in eigendom was van stadsrentmeester Gysbert van Mulecom. In de eerste helft van de 18de eeuw werd op Landgoed Brakkesteyn een sterrenbos aangelegd. Van de acht lanen was de noord-zuidas gericht op de toren van de St. Stevenskerk.
In 1912 kreeg het sterrenbos een parkachtige landschapsstijl waarbij de lanenstructuur grotendeels intact is gebleven. Er staan beuken die tot de oorspronkelijke aanplant behoren; ze zijn zo’n 250 tot 300 jaar oud! Landgoed Brakkesteyn heeft nu een zeldzaamheidswaarde gekregen met het poortgebouw, poortwachtershuis, landhuis en koetshuis.
Landgoed Brakkesteyn heeft het decor voor elk type diner, feest of evenement in het landelijke koetshuis of het karakteristieke landhuis met het bijbehorende Restaurant BEAU. Beide locaties zijn verder bij uitstek geschikt voor vergaderingen, condoleances, bruiloften, verjaardagen, bedrijfsfeesten en partijen. Het koetshuis is voorzien van 3 luxe suites, waaronder een bruidssuite.